Het kind en ik – Hans van Mierlo

Het kind en ik is het begin van de memoires van politicus en oprichter van D66, Hans van Mierlo. Het is helaas slechts een eerste aanzet; hij overleed voordat hij het boek kon voltooien. Hij begon eraan in de zomer van 2008.

In Het kind en ik gaat hij terug naar zijn eerste jaren in zijn geboorteplaats Breda waar hij de Tweede Wereldoorlog meemaakte.

‘Met ferme, ironische en ongekunstelde pen’ aldus de uitgeverij, ‘beschrijft Van Mierlo de gebeurtenissen in het grote, veilige gezin en de inbreuk die de onveilige buitenwereld daarop maakt.’

Het kind en ik is verschenen op de eerste sterfdag van Van Mierlo. Het wordt ingeleid door Connie Palmen die met hem getrouwd was.

Het kind en ik

Auteur: Hans van Mierlo
Verschenen bij: Uitgeverij De Bezige Bij
Prijs: € 14,90

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer