23 november 2012

Het archief, 10 jaar Literair Nederland: 2003, De zwemmer van Zsuzsa Bánk

In 10 jaar Literair Nederland, meer dan 4.000 berichten in het archief, kom je grasduinend boeken tegen die je volledig ontgaan zijn en die je eigenlijk, door de enthousiasmerende wijze waarop ze besproken zijn heel graag alsnog zou willen lezen.

Neem Annemarie van der Poel haar prachtige bespreking van De zwemmer van Zsuzsa Bánk.

‘Misschien komt dit door het schitterende, eenvoudige taalgebruik en het langzame ritme van de roman, misschien komt het doordat de tragiek nooit expliciet wordt, maar wel in iedere zin doorklinkt, misschien komt het doordat de lezer alles beleeft door de ogen van een jong meisje, misschien komt het door al deze verschillende elementen  die Zsuzsa Bánk op een zeer talentvolle en vakkundige manier weet te verweven ? maar één ding is zeker: De zwemmer laat een zeer diepe indruk achter op haar lezers.’

Het boek is nog te koop. Ik kocht het net.

MH

Lees ook 10 jaar Literair Nederland een herinnering.

 

 

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer