Agenda

György Konrád en Guy Verhofstadt in gesprek te Gent

Auteur György Konrád en ex-premier Guy Verhofstadt voeren tijdens de openingsavond van Mind the Book een PEN-dispuut:

De joods Hongaarse schrijver György Konrád (1933) (van o.a. Tuinfeest (1988) en Slingerbeweging (2008))  en ex-premier Guy Verhofstadt hebben in dit PEN-dispuut een diepgravend gesprek over Europa en Democratie. Schrijver David Van Reybrouck (‘Congo’, G1000) houdt een inleiding en William Van Laeken (televisie presentator) modereert. Burgemeester van Gent, Daniël Termont verwelkomt de gasten.

Hongarije staat meer dan ooit op de voorpagina’s van de kranten: de media worden er steeds meer aan banden gelegd, er wordt gemorreld aan de kieswet, de vrijheid van de burgers wordt ingeperkt… Verandert Hongarije stilaan in een dictatuur onder premier Viktor Orban? En hoe moet Europa daar mee omgaan? Ex-premier Guy Verhofstadt gaat in gesprek met György Konrád, een van de bekendste hedendaagse Hongaarse schrijvers. Hij staat bekend als een sterk voorstander van individuele vrijheid. Het onderwerp van gesprek zal zijn Europa en democratie.

Schrijver David Van Reybrouck (‘Congo’, G1000) houdt een inleiding en William Van Laeken (jarenlang hét gezicht van ‘Panorama’) modereert dit PEN-dispuut. Burgemeester Daniël Termont doet een welkomstwoord.

vrijdag 9 maart 2012 – 20:30
inleiding: Nederlands gesproken / debat: Frans gesproken
Kunstencentrum Vooruit │Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
Ga naar www.mindthebook.be voor meer informatie over tickets.