Agenda

Gratis literair festival in Haagse Zuiderpark

Een festival met artiesten die de mondiale culturele diversiteit uitdragen en het publiek laten kennismaken met diverse wereldculturen, maar vooral de verhalen achter deze culturen. De organisatie is in handen van DUCOS Productions in samenwerking met de Gemeente Den Haag. www.divercity-denhaag.nl

Met de Nederlands-Surinaamse Antoine de Kom bracht een groot deel van zijn jeugd in Suriname door en schreef daarover zijn eerste twee poëziebundels Tropen (1991) en De kilte in Brasilia (1995). Zijn werk is veel geprezen; De Kom was o.a. genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs, de Ida Gerhardt Poëzieprijs en hij won met zijn laatste bundel, Ritmisch zonder string (2013), de VSB Poëzieprijs.
Ted van Lieshout is een echte literaire duizendpoot: hij schrijft verhalen, boeken, gedichten, muziek, toneelteksten en prentenboeken. Zijn werk kenmerkt zich door de herkenbaarheid. In 2009 ontving hij de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre.
Rodaan Al Galidi is een schrijver en dichter, geboren in Irak en sinds 1998 woonachtig in Nederland. Omdat hij niet naar school mocht, heeft hij hier zichzelf leren lezen en schrijven. Hij publiceerde tot nu toe zes romans en acht dichtbundels in het Nederlands. In 2011 werd zijn roman De autist en de postduif (2011) bekroond met de prestigieuze Literatuurprijs van de Europese Unie.
2 juli 2017
Aanvang: 13.00
Zuiderpark
Den Haag