1 juli 2010

Gewapende man – Gerwin van der Werf

Leon Wind trekt zich voor drie maanden terug in Zwinnerschans, een dorp in Zeeuws Vlaanderen. Hij zoekt de afzondering om in alle rust te kunnen werken aan zijn proefschrift, een onderzoek naar een 15de-eeuws muziekhandschrift. Maar hij heeft nog een ander doel. Even buiten het dorp, pal over de grens, woont een oud-klasgenoot, de inmiddels befaamde verdediger van Club Brugge en beoogd invaller voor het Nederlands elftal. Wind heeft nog een rekening met hem te vereffenen en zint op wraak.
Zwinnerschans is met zijn bevolking van gevaarlijke gekken en excentrieke types te klein om geheimen te bewaren en Leon Wind raakt zo in het dorpsleven verstrikt dat zijn wraakmissie op een mislukking dreigt uit te lopen.

Gewapende man is een spannende roman waarin voetbal en muziek figureren, maar wraak het hoofdmotief is. De messen worden geslepen, er wordt gevochten tot op het bot en oude vetes worden beslecht.

Gerwin van der Werf (1969) is musicoloog en docent muziek. Hij componeert en arrangeert voor diverse ensembles en bezettingen en maakt deel uit van The New Beetles. Met zijn verhalen won hij verschillende schrijfwedstrijden, waaronder die van de Volkskrant en Trouw. Gewapende man is zijn debuut.

Gerwin van der Werf heeft op 27 januari 2010 de Turing Nationale Gedichtendwedstrijd gewonnen. Zijn gedicht werd uit in totaal 15.688 gedichten uitgekozen door een jury bestaande uit o.a. Gerrit Komrij, Ramsy Nasr, Sanneke van Hassel etc. tot beste gedicht van het jaar.

 

Gewapende man

Auteur: Gerwin van der Werf
Verschenen bij: Uitgeverij Contact (2010)
Prijs: € 19,95

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer