Gewapende man – Gerwin van der Werf

Leon Wind trekt zich voor drie maanden terug in Zwinnerschans, een dorp in Zeeuws Vlaanderen. Hij zoekt de afzondering om in alle rust te kunnen werken aan zijn proefschrift, een onderzoek naar een 15de-eeuws muziekhandschrift. Maar hij heeft nog een ander doel. Even buiten het dorp, pal over de grens, woont een oud-klasgenoot, de inmiddels befaamde verdediger van Club Brugge en beoogd invaller voor het Nederlands elftal. Wind heeft nog een rekening met hem te vereffenen en zint op wraak.
Zwinnerschans is met zijn bevolking van gevaarlijke gekken en excentrieke types te klein om geheimen te bewaren en Leon Wind raakt zo in het dorpsleven verstrikt dat zijn wraakmissie op een mislukking dreigt uit te lopen.

Gewapende man is een spannende roman waarin voetbal en muziek figureren, maar wraak het hoofdmotief is. De messen worden geslepen, er wordt gevochten tot op het bot en oude vetes worden beslecht.

Gerwin van der Werf (1969) is musicoloog en docent muziek. Hij componeert en arrangeert voor diverse ensembles en bezettingen en maakt deel uit van The New Beetles. Met zijn verhalen won hij verschillende schrijfwedstrijden, waaronder die van de Volkskrant en Trouw. Gewapende man is zijn debuut.

Gerwin van der Werf heeft op 27 januari 2010 de Turing Nationale Gedichtendwedstrijd gewonnen. Zijn gedicht werd uit in totaal 15.688 gedichten uitgekozen door een jury bestaande uit o.a. Gerrit Komrij, Ramsy Nasr, Sanneke van Hassel etc. tot beste gedicht van het jaar.

 

Gewapende man

Auteur: Gerwin van der Werf
Verschenen bij: Uitgeverij Contact (2010)
Prijs: € 19,95

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer