Agenda

Gesprek met Andrés Neuman over zijn inspiratiebronnen

 Dinsdag 26 oktober 2010, 20:00 – 22:00

Deze maand verscheen van Andrés Neuman (1977) de roman, De eeuwreiziger  bij uitgeverij Atheneum. Andrés Neuman wordt wel een van de meest veelbelovende spaanstalige auteurs van deze tijd genoemd. Andrès Neuman is schrijver van onder andere romans, poëzie, literaire essays en korte verhalen. Van hem verscheen onder andere Mística abajo (Down Mystic, 2008) en Cómo viajar sin ver (How to travel without seeing, 2010).

In samenwerking met uitgeverij Atheneum, Polak en Van Gennep vindt er een gesprek plaats met de auteur georganiseerd door Spui25. Er zal gesproken worden met de schrijver over zijn drijfveren, zijn inspiratiebronnen en het huidige literaire klimaat in Latijns-Amerika. Uitgangspunt voor het gesprek vormt De eeuwreiziger, en ambitieuze roman, die zich afspeelt in een negentiende-eeuws Duits stadje. Neuman ontving er in 2009 de Premio Alfaguara voor; in 2010 werd de schrijver onderscheiden met de prestigieuze Premio Nacional de la Critica.

Andrés Neuman wordt geïnterviewd door Bart Vonck.

Bart Vonck is dichter, vertaler en logicakenner. Hij publiceerde onder andere de dichtbundel Schaduwwerk (2006). Daarnaast vertaalde hij werk van Spaanse en Franse dichters, waaronder Pablo Neruda en Federico García Lorca

 Voertaal Engels en vertaling door een tolk vanuit het Spaans.

  Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. U dient zich wel van tevoren in te schrijven via onderstaande link AANMELDEN.

AANMELDEN
www.spui25.nl

Locatie Spui 25-27 1012 WX  Amsterdam