Fusie tussen literaire instellingen in Utrecht

Door Carolien Lohmeijer

Het Literatuurhuis is de nieuwe naam waaronder de literaire instellingen SLAU, Poëziecircus, De Nacht van de Poëzie en City2Cities gezamenlijk zullen opereren. De Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht wordt cultureel partner van de nieuwe instelling. 

De vier stichtingen werkten de afgelopen jaren inhoudelijk en organisatorisch al intensief samen. Door de fusie hopen de verschillende instellingen daarnaast meer kans te maken op overheidssubsidies.

Ari Doeser, nu nog directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond, wordt voorzitter van de nieuwe stichting. Michaël Stoker, de huidige zakelijk leider van SLAU is de beoogd directeur.

De grote literaire instelling die zo ontstaat zal niet alleen festivals en evenementen organiseren, maar zal ook jaarlijks enkele nieuwe boeken uitgeven en cursussen voor aankomende auteurs aanbieden. Hoewel de fusie officieel pas vanaf januari 2013 in zal gaan, zullen vanaf heden zoveel mogelijk evenementen onder de nieuwe naam georganiseerd worden. Het eerste evenement dat vanuit Het Literatuurhuis wordt georganiseerd is het internationale literatuurfestival City2Cities, van 21 t/m 29 april aanstaande.

bron: SLAU

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer