Fusie tussen literaire instellingen in Utrecht

Door Carolien Lohmeijer

Het Literatuurhuis is de nieuwe naam waaronder de literaire instellingen SLAU, Poëziecircus, De Nacht van de Poëzie en City2Cities gezamenlijk zullen opereren. De Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht wordt cultureel partner van de nieuwe instelling. 

De vier stichtingen werkten de afgelopen jaren inhoudelijk en organisatorisch al intensief samen. Door de fusie hopen de verschillende instellingen daarnaast meer kans te maken op overheidssubsidies.

Ari Doeser, nu nog directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond, wordt voorzitter van de nieuwe stichting. Michaël Stoker, de huidige zakelijk leider van SLAU is de beoogd directeur.

De grote literaire instelling die zo ontstaat zal niet alleen festivals en evenementen organiseren, maar zal ook jaarlijks enkele nieuwe boeken uitgeven en cursussen voor aankomende auteurs aanbieden. Hoewel de fusie officieel pas vanaf januari 2013 in zal gaan, zullen vanaf heden zoveel mogelijk evenementen onder de nieuwe naam georganiseerd worden. Het eerste evenement dat vanuit Het Literatuurhuis wordt georganiseerd is het internationale literatuurfestival City2Cities, van 21 t/m 29 april aanstaande.

bron: SLAU

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer