6 maart 2012

Fusie tussen literaire instellingen in Utrecht

Door Carolien Lohmeijer

Het Literatuurhuis is de nieuwe naam waaronder de literaire instellingen SLAU, Poëziecircus, De Nacht van de Poëzie en City2Cities gezamenlijk zullen opereren. De Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht wordt cultureel partner van de nieuwe instelling. 

De vier stichtingen werkten de afgelopen jaren inhoudelijk en organisatorisch al intensief samen. Door de fusie hopen de verschillende instellingen daarnaast meer kans te maken op overheidssubsidies.

Ari Doeser, nu nog directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond, wordt voorzitter van de nieuwe stichting. Michaël Stoker, de huidige zakelijk leider van SLAU is de beoogd directeur.

De grote literaire instelling die zo ontstaat zal niet alleen festivals en evenementen organiseren, maar zal ook jaarlijks enkele nieuwe boeken uitgeven en cursussen voor aankomende auteurs aanbieden. Hoewel de fusie officieel pas vanaf januari 2013 in zal gaan, zullen vanaf heden zoveel mogelijk evenementen onder de nieuwe naam georganiseerd worden. Het eerste evenement dat vanuit Het Literatuurhuis wordt georganiseerd is het internationale literatuurfestival City2Cities, van 21 t/m 29 april aanstaande.

bron: SLAU

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer