17 januari 2014

Finalisten NK Poetry Slam 2014 bekend

Nieuws van de redactie

Woensdag 15 januari werden Arnoud Rigter, Daniël Vis, Gijs ter Haar, Josse Kok, Lotte Dodion, Maaike Haneveld, Niels Terhalle en Sannemaj Betten door bezoekers en juryleden verkozen tot finalisten van het NK Poetry Slam 2014.

Tijdens de landsfinale op zaterdag 1 februari, zullen een vakjury en het publiek  bepalen wie de beste poetry slammer van het jaar zal zijn. De winnaar gaat naar huis met de titel ‘Slampion 2014’, € 1000 en de Gouden Vink wisseltrofee, vernoemd naar inspiratiebron van vele poëzieperformers Simon Vinkenoog. De winnaar treedt in de voetsporen van eerdere ‘Slampions’ als Erik Jan Harmens (2002), Ellen Deckwitz (2009) en Kira Wuck (2011) voor wie het winnen van de NK Poetry Slam hun landelijke doorbraak als dichter betekende.

‘Slammen is een toetssteen of je gedichten werken. Filosofisch geneuzel en moeilijk doen om het moeilijk doen, worden meteen afgestraft. Aangezien er niet al te veel poëzie wordt gelezen, is slam de ultieme kennismaking met de dichtkunst, voor het publiek en voor jezelf als jonge dichter. Opeens worden deuren voor je geopend, die anders lang gesloten zouden blijven.’ Aldus Ellen Deckwitz die samen met Daan Doesborgh de finale presenteert.

De jury bestaat dit jaar uit Ester Naomi Perquin, Arjen Lubach en Andy Fierens. De muziekband Town of Saints completeert de feestelijke avond.

Poëzieweek 2014
De finale van het NK Poetry Slam vindt dit jaar voor het eerst plaats als onderdeel van de Poëzieweek (30 januari – 5 februari). Het thema van de Poëzieweek is ‘Verwondering’ en K. Schippers schrijft het poëziegeschenk.

Finale NK Poetry Slam 2014
zaterdag 1 februari, 20.00 uur
RASA, Utrecht

Zie voor meer informatie & kaartverkoop NK Poetry Slam.

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De kunst van het niets doen reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met leven.

Lees meer