Agenda

Felix Poetry Festival

Antwerpen Boekenstad organiseert voor de vijfde keer het Felix Poetry Festival in het het gerestaureerde Felixpakhuis. De eerste avond staat in het teken van poëzie uit België. De tweede avond biedt een boeket internationale dichters. Er is ook aandacht voor het genre videopoems.

Programma donderdag 13 juni
Peter Theunynck houdt een pleidooi voor de poëzie, Miriam Vanhee presenteert haar nieuwe bundel ook daar valt het licht, Miquel Declercq (genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2013) draagt voor, Lies Van Gasse leest voor uit haar nieuwe bundel: Wenteling.
Uit Franstalig België zijn daar Serge Delaive ( beat poet) en Antoine Wauters. De videokunstenaar Swoon laat zijn nieuwe poëziefilm Cirkel deze avond in première gaan. Hij verwerkte 11 gedichten van o.a. Leonard Nolens, Charles Ducal en Jan Lauweryns tot een korte poëziefilm waarin een levensverhaal wordt verteld.

Programma vrijdag 14 juni
De Russische belofte Ilya Kaminksy, de Roemeense Daniel Bănulescu en de Canadese Ken Babstock zijn te gast. Daarnaast biedt Felix Poetry Festival in samenwerking met het literaire tijdschrift Deus ex Machina ook een special Roemeense poëzie. Doina Ioanid en Claudiu Komartin vertegenwoordigen het beste van de Roemeense poëzie. Uit Nederland zijn vier dichters te gast: Tonnus Oosterhoff, Elly de Waard, Ellen Deckwitz en Ingmar Heytze. Deze laatste twee hebben zich samen met Spinvis-bassist Cor van Ingen verenigd tot de poëzieband Asfaltfeeën.

Aanvang beide avonden 20.00 uur (deuren open v.a. 19.30 uur), Felixpakhuis, Godefriduskaai 30, Antwerpen.

Tickets online in de voorverkoop: € 6,- per avond.
Tickets op de avond zelf: € 10,- per avond.
Ga voor meer informatie naar de website van het Felix Poetry Festival