Agenda

Ester Naomi Perquin in De Houten Broek preekt over De Nuance

Agenda

Bezoekers van de 31e Nacht van de Poëzie te Utrecht kunnen zich na een korte ruste, diezelfde zondag nog onverschrokken begeven naar de Geertekerk in Utrecht alwaar de presentatrice van de Nacht van de Poëzie, Ester Naomi Perquin om 17.00 uur de Houten Broek ‘aantrekt’ en een sermoen houdt over: De nuance.

De nuance wordt van twee kanten ernstig bedreigd. Door mensen die hun wereld graag overzichtelijk houden en spreken in krachtige oneliners. Maar ook door mensen die haar inzetten als een manier om nooit in actie te hoeven komen. Mensen die de nuance gebruiken om discussies lam te leggen of hun eigen verantwoordelijkheden weg te schuiven. Ester Naomi Perquin ging op onderzoek uit en houdt een donderpreek over het nut en onnut van schakeringen. Dat de humor in deze preek niet ver te zoeken is, moge duidelijk zijn.

Ester Naomi Perquin (Utrecht 1980) werkte enkele jaren als bewaarder in de gevangenis om haar studie aan de Schrijversvakschool te kunnen betalen. Voor haar poëzie ontving zij  o.a de Anna Blamanprijs, de J.C.Bloemprijs, de C.W van der Hoogtprijs en recentelijk de VSB poëzieprijs 2013 ( Celinspecties).
Verder schrijft zij radioverhalen voor de VPRO en columns in De Groene Amsterdammer.

Onder het motto ‘ Wie de houten broek past, trekke ‘m aan”, bestijgen dichters, schrijvers en andere talenten de kansel van de Geertekerk om een sermoen/preek te houden over een thema dat hen na aan het hart ligt. Na afloop kan men werk van de spreker aanschaffen, dat laten signeren en tegelijkertijd iets drinken. In De Houten Broek is een podium voor de kunst van het gesproken woord en een metafoor voor de preekstoel.

Veel sermoenen zijn terug te luisteren, te lezen en te zien op : http://www.indehoutenbroek.nl

Zondag 24 maart van 17.00-18.00 uur:
Ester Naomi Perquin met sermoen over De Nuance
Zang en muziek : Bianca C. Koor o.l.v. Fred Abbingh
Locatie: Geertekerk Utrecht ( Geertekerkhof 23)
Toegang Vrij ( giften welkom )

Foto auteur: Roeland Fossen

I. v/d Graaf