9 juni 2010

Een soort familie – Kees van Beijnum

Eind jaren tachtig, een klein dorp aan de Waddenzee. Het leven van de ouders van Teun staat in het teken van de grote idealen. Het gezin offert er alles voor op. Maar wat betekent dat voor Teun en zijn oudere broer? Ieder op geheel eigen wijze proberen de jongens, regelmatig doelwit van pesterijen, op school en op straat te overleven. Als de broer zijn ouders en hun idealen radicaal de rug toekeert, raakt het gezin ontwricht. Een soort familie is een vernuftig, aangrijpend verhaal over loyaliteit en liefde.

Kees van Beijnum (1954) is de auteur van een groot aantal succesvolle boeken waarvan er vele genomineerd werden voor nationale literaire prijzen. Zijn bekendste boeken zijn Dichter op de Zeedijk, De oesters van Nam Kee en Paradiso.
Behalve romancier is Van Beijnum ook scenarist. Hij schreef onder andere De langste reis (1996), gebaseerd op de ontvoering van Gerrit-Jan Heijn, Maten over het Dutchbat-gedrag in Bosnië en De zwarte meteoor (naar het boek van Tom Egbers) en het scenario voor de verfilming van zijn eigen boek Dichter op de Zeedijk.

Een soort familie

Auteur: Kees van Beijnum
Verschenen bij: Uitgeverij De Bezige Bij
Prijs: € 24,90

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer