Een soort familie – Kees van Beijnum

Eind jaren tachtig, een klein dorp aan de Waddenzee. Het leven van de ouders van Teun staat in het teken van de grote idealen. Het gezin offert er alles voor op. Maar wat betekent dat voor Teun en zijn oudere broer? Ieder op geheel eigen wijze proberen de jongens, regelmatig doelwit van pesterijen, op school en op straat te overleven. Als de broer zijn ouders en hun idealen radicaal de rug toekeert, raakt het gezin ontwricht. Een soort familie is een vernuftig, aangrijpend verhaal over loyaliteit en liefde.

Kees van Beijnum (1954) is de auteur van een groot aantal succesvolle boeken waarvan er vele genomineerd werden voor nationale literaire prijzen. Zijn bekendste boeken zijn Dichter op de Zeedijk, De oesters van Nam Kee en Paradiso.
Behalve romancier is Van Beijnum ook scenarist. Hij schreef onder andere De langste reis (1996), gebaseerd op de ontvoering van Gerrit-Jan Heijn, Maten over het Dutchbat-gedrag in Bosnië en De zwarte meteoor (naar het boek van Tom Egbers) en het scenario voor de verfilming van zijn eigen boek Dichter op de Zeedijk.

Een soort familie

Auteur: Kees van Beijnum
Verschenen bij: Uitgeverij De Bezige Bij
Prijs: € 24,90

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer