Agenda

Een ontmoeting met Julian Barnes

Crossing Border organiseert op donderdag 6 november een BorderKitchen met de Engelse auteur Julian Barnes, auteur van Flauberts Papegaai en onder meer het prachtige boek  A History of the World in 10 1/2 chapter. Barnes is tevens en winnaar van de Prix Médicis en de Prix Fémina Hij vertelt over zijn boek Niets te Vrezen in de BorderKitchen in Den Haag.

Julian Barnes is geboren in Leicester, Engeland en debuteerde in 1960 met Metroland. Grote bekendheid verwierf Barnes onder andere met Flauberts Papegaai. Hij heeft voor zijn boeken een aanzienlijk aantal prijzen gekregen, hij is de enige auteur die zowel de Prix Médicis en de Prix Fémina heeft gewonnen. Op 26 september verschijnt Niets te vrezen.
‘Ik geloof niet in God, maar ik mis hem.’ Julian Barnes’ nieuwe boek is onder meer een familiegeschiedenis, een ideeënwisseling met zijn broer ? die een vooraanstaand filosoof is ? een overdenking van de dood, een viering van de kunst, een discussie over God en een eerbetoon aan de Franse schrijver Jules Renard.

De avond begint om 20.00 uur en een kaart kost 5 euro. De locatie is de Weimarstraat 36 in Den Haag. Kaarten zijn te koop bij Boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan in Den Haag. Er kan ook telefonisch gereserveerd worden tijdens werkdagen via 070-3462355 of per mail naar info@borderkitchen.nl. (let op: de salon heeft een beperkte capaciteit).

(lees ook Arthur & Geordge van Julian Barnes of: