9 mei 2011

Een meisje van hiernaast – Stefan Kiesbye

‘Het is de zomer van 1979, in een ogenschijnlijk vredig Noord-Duits industriestadje. De kinderen zijn niet langer kinderen, en hun ouders lijken nooit volwassen te zijn geworden. De lucht is gevuld met een mix van verlangen, seks en geweld. Iedereen voelt het, niemand kan zich eraan onttrekken.
Moritz is een van de Dassen, een bende van twaalf- en dertienjarige jongens. Hun vijanden zijn de Vossen, oudere jongens met brommers, die zich in de weekends bezatten in een schuur achter het voetbalveld. Op een avond ontdekken Moritz en zijn vrienden een meisje dat jarenlang gevangen is gehouden door haar inmiddels overleden moeder. Ze besluiten zelf voor het meisje te zorgen, laten haar wonen in een oude bunker en geven haar kleding en voedsel die ze stelen van hun familie. Hun ontdekking leidt tot een reeks gebeurtenissen die hun vriendschap, en hun leven, voor altijd zal veranderen.’

‘Een boek zo stil en toch zo krankzinnig krachtig, dat je je vanzelf afvraagt wie deze schrijver is.’ – Robert Olmstead, juryvoorzitter Novella Award

Stefan Kiesbye is opgegroeid in Duitsland en woont momenteel in Los Angeles. Als schrijver van verhalen publiceerde hij in tal van gerenommeerde tijdschriften. Tevens is hij redacteur van Absynth: New European Writing. Een meisje van hiernaast is zijn debuutroman.

Op donderdag 16 juni a.s. om 20.00 uur spreekt Britta Böhler met Stefan Kiesbye over Een meisje van hiernaast in het Goethe Institut in Amsterdam.

Donderdag 16 juni 2011, 20.00 uur
Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam
Voertaal: Duits
Toegang: € 5,00 | met korting: € 3,00
Reserveren: 020 – 5312900
info@amsterdam.goethe.org

Het meisje van hiernaast

Auteur: Stefan Kiesbye
Vertaald door: Gerrit Bussink
Verschenen bij: Uitgeverij De Arbeiderspers
Prijs: € 16,95

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer