Agenda

Een avond over Paul Auster

Etalage

Medio oktober verschijnt Sunset Park de nieuwe roman van Paul Auster. Nederland is het eerste land waar dit boek zal verschijnen.

Sunset Park volgt de lotgevallen van een aantal personages tijdens de diepste duisternis van de economische crisis van 2008:
Een mysterieuze jongen in Florida, die de appartementen moet leeghalen van mensen die hun huis uit zijn gezet. Bijna dwangmatig fotografeert hij duizenden inderhaast achtergelaten voorwerpen; een groep jonge mensen die in een kraakpand wonen in Sunset park, Brooklyn; een beroemde actrice die zich voorbereid op haar terugkeer naar Broadway; een uitgever die wanhopig probeert zijn bedrijf en zijn huwelijk te redden; een ziekenhuis voor Kapotte Spullen.

Sunset Park is volgens de uitgever ‘een ontroerende roman over hedendaags Amerika en zijn demonen’.

Naar aanleiding van het verschijnen van Sunset Park organiseren De Arbeiderspers en SLAA op woensdag 27 oktober a.s. Een avond over Paul Auster: Hoe Paul Auster je leven kan veranderen. Gast zijn o.a.: Christine Otten, Gustaaf Peek en Victor LaValle.

Over deze avond: ‘Het tijdloze karakter van het werk van Paul Auster maakt hem tot een van de belangrijkste beschouwers over de wereld waarin wij leven. In goede tijden herkennen we in zijn werk universele thema’s die een geruststellende abstractie hebben, in tijden die moeilijker te duiden zijn en grimmiger aandoen, rijgt zijn werk zich als een koord om je nek.
De werkelijkheid van Paul Auster is er een waarin we telkens op het verkeerde been worden gezet. Woorden als toeval, illusie, verontrusting spreken uit zijn werk, maar verlossing en troost vind je telkens weer in de ongelooflijke barmhartigheid en medemenselijkheid die uit zijn werk spreekt.
Aan de hand van diverse thema’s , die uiteenlopen van begrippen als ‘mededogen’, ‘Jodendom’, ‘politiek’ en ‘humaniteit’ laten diverse vertegenwoordigers uit de wereld van de literatuur, politiek en kunst zien hoe zijn werk een diepere dimensie geeft aan de snel veranderende wereld en, uiteindelijk, aan ons eigen leven.’

Kijk op de website van Athenaeum Boekhandel voor een voorpublikatie.

Sunset Park

Auteur: Paul Auster
Vertaald door: Ton Heuvelmans
Verschijnt bij: Uitgeverij De Arbeiderspers (medio okt. 2010)
Prijs: € 19,95