Agenda

Een avond met Joost Zwagerman

Joost Zwagerman spreekt o.a. over zijn nieuwe bundel Beeld verplaatst, daarnaast heeft hij voor deze poëzieavond twee van zijn favoriete Nederlandse dichters uitgenodigd om voor te komen dragen, te weten: Pieter Boskma en Ilja Leonard Pfeijffer. Zwagerman zal de dichters om beurten introduceren en kort interviewen. Tevens dragen de drie dichters voor uit eigen werk.

Zaterdag 19 juni 2010, 20.00 uur: Toneelschuur Haarlem, Lange Begijnestraat 9,
Kosten: € 12,50/Vrienden en CJP/studenten: € 10,-
Reserveren: 023-5173910

Beeld verplaatst
Twintig jaar gedichten bij het werk van de fine fleur van de Nederlandse kunstenaars

Is de wereld een meneer of een mevrouw? Zou er een supermarkt kunnen bestaan waarin ál het denkbare te koop is? Hoeveel goden kan een mens verdragen, maar belangrijker nog: hoeveel mensen kan een god verdragen? Kun je heimwee hebben naar een gedachte?
Het is maar een greep uit de vragen die de basis vormden voor de gedichten die Joost Zwagerman in de loop der jaren maakte bij het werk van kunstenaars. Vaak resulteerde die samenwerking in een tentoonstelling, een bibliofiele boekuitgave of een andere, meestal beperkt verspreide publicatie. Beeld verplaatst bevat een selectie uit de gedichten, plus twee prozateksten, en is een ode aan de kunst van het kijken.

Met werk van o.a.:
Brecht Swaanswijk/Sandra Derks/Marlene Dumas/Rob Scholte/Harald Vlugt/Pieter Bijwaard/Koos Breukel/Hans op de Beeck/Emo Verkerk/Paul Blanca/Erwin Olaf/Aldert Mantje/Charlotte Dumas.

Beeld verplaatst
Auteur: Joost Zwagerman
Verschenen bij: Uitgeverij De Arbeiderspers (2010)
Prijs: € 25,-