22 april 2013

E-book cadeau op Unesco Wereldboekendag van City2Cities

Dinsdag 23 april is het Unesco Wereldboekendag en geeft het festival Ciry2Cities de bundel (e-book) Het verhaal van twee steden weg vergezeld van de oproep dit cadeau door te geven aan een geliefde. In de bundel zijn verhalen en gedichten opgenomen van onder meer de Portugese Goncalo M. Tavares, Jose Eduardo Agualusa, de Duitse Daniel Kehlmann en Uwe Timm en Nederlandse schrijvers als Nelleke Noordervliet, Armando en Otto de Kat. Wie zich aanmeldt voor de nieuwsbrief van City2Cities ontvangt het e-book.

Ieder jaar wordt Wereldboekendag op 23 april gehouden, de datum waarop in 1616 grootheden als  Shakespeare, Cervantes en Inca Garcilaso de la Vega stierven. Een dag waarop over de hele wereld een eerbetoon wordt gebracht aan boeken en hun schrijvers. Het idee voor deze weggeef actie is geïnspireerd op de St Jordi viering in Barcelona waar op 23 april traditie getrouw de mannen hun vrouw een roos geven en de vrouwen hun man een boek. Omdat Barcelona dit jaar één van de gaststeden van het festival City2Cities is, heeft de organisatie deze traditie symbolisch naar Nederland gehaald. Samen met het digitale boek kun je vanaf de website een digitale roos naar een bekende sturen.

Het e-book is uitsluitend dinsdag 23 april te downloaden via de nieuwsbrief van City2Cities, Het festival duurt nog tot en met zondag 28 april en vindt plaats in Utrecht.

 

 

Recent

19 september 2017

Nieuw leven beschreven

18 september 2017

Dichter van de werkelijkheid

16 september 2017

Een week lang feest

15 september 2017

Een wonderlijk leerdicht 

14 september 2017

Daar waar granaten fluiten

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 september 2007

"Toen ik jou voor het eerst zag, kwam je voorbijfietsen op een bakfiets waarin je spullen vervoerde. Het was laat in het jaar 1952, in de winter. Ik stond voor het raam van mijn ouderlijk huis in de Wilhelminastraat, waar mijn ouders een hotel-pension dreven, naar buiten te kijken. De Wilhelminastraat heette alweer een jaar of zeven zo. Als jong kind groeide ik op met de Schouwburgstraat, omdat in de oorlog namen van de koninklijke familie waren geschrapt door de Duitse bezetter. Soms reed je wel drie keer per dag op die bakfiets langs. Ik vond je koddig en stoer met je houtje-touwtjejas aan en je mutsje op. Je was toen al een apart type. Ik was vijftien jaar en had wat je noemt een voorspellende blik. Ik herinner mij dat ik, nadat je weer langs was gekomen, mijn moeder vertelde dat wij zouden trouwen en een kind zouden krijgen. Mijn moeder was het gewend dat ik zulke dingen zei. Ik had vaker van die voorspellingen, soms ook over de dood. Dat vond ze eng."

"Toen ik jou voor het eerst zag, kwam je voorbijfietsen op een bakfiets waarin je spullen vervoerde. Het was laat in het jaar 1952, in de winter. Ik stond voor het raam van mijn ouderlijk huis in de Wilhelminastraat, waar mijn ouders een hotel-pension dreven, naar buiten te kijken. De Wilhelminastraat heette alweer een jaar of zeven zo. Als jong kind groeide ik op met de Schouwburgstraat, omdat in de oorlog namen van de koninklijke familie waren geschrapt door de Duitse bezetter.

Lees meer