E-book cadeau op Unesco Wereldboekendag van City2Cities

Dinsdag 23 april is het Unesco Wereldboekendag en geeft het festival Ciry2Cities de bundel (e-book) Het verhaal van twee steden weg vergezeld van de oproep dit cadeau door te geven aan een geliefde. In de bundel zijn verhalen en gedichten opgenomen van onder meer de Portugese Goncalo M. Tavares, Jose Eduardo Agualusa, de Duitse Daniel Kehlmann en Uwe Timm en Nederlandse schrijvers als Nelleke Noordervliet, Armando en Otto de Kat. Wie zich aanmeldt voor de nieuwsbrief van City2Cities ontvangt het e-book.

Ieder jaar wordt Wereldboekendag op 23 april gehouden, de datum waarop in 1616 grootheden als  Shakespeare, Cervantes en Inca Garcilaso de la Vega stierven. Een dag waarop over de hele wereld een eerbetoon wordt gebracht aan boeken en hun schrijvers. Het idee voor deze weggeef actie is geïnspireerd op de St Jordi viering in Barcelona waar op 23 april traditie getrouw de mannen hun vrouw een roos geven en de vrouwen hun man een boek. Omdat Barcelona dit jaar één van de gaststeden van het festival City2Cities is, heeft de organisatie deze traditie symbolisch naar Nederland gehaald. Samen met het digitale boek kun je vanaf de website een digitale roos naar een bekende sturen.

Het e-book is uitsluitend dinsdag 23 april te downloaden via de nieuwsbrief van City2Cities, Het festival duurt nog tot en met zondag 28 april en vindt plaats in Utrecht.

 

 

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer