30 juni 2010

Doe mee aan de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd

Iedere dichter, bekend of niet, kan kans maken op nationale erkenning door gedichten in te sturen voor de tweede editie van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Het concept van de wedstrijd is eenvoudig: iedereen, van amateur tot professional, kan meedoen. Alle inzendingen worden anoniem beoordeeld.

Uiteraard is de hoofdprijs van € 10.000 aantrekkelijk maar interessant is ook dat de beste 100 gedichten gepubliceerd worden in een speciale bloemlezing, met een voorwoord van Gerrit Komrij. Uitgeverij Augustus nodigt de auteurs van de tien beste gedichten uit een manuscript in te dienen en neemt dit in overweging voor publicatie.

De jury van de tweede editie van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd bestaat naast juryvoorzitter Gerrit Komrij en Turing Foundation-bestuurslid Alexander Ribbink uit cabaratière, presentatrice en schrijfster Claudia de Breij, dichteres Esther Jansma en dichter/zanger Huub van der Lubbe. Ramsey Nasr, Dichter des Vaderlands, is ambassadeur van de wedstrijd.

Het radioprogramma Met het Oog op Morgen is partner van de wedstrijd en zal voorafgaand aan de prijsuitreiking regelmatig aandacht aan de wedstrijd besteden.

De Turing Nationale Gedichtenwedstrijd wordt georganiseerd door de Poëzieclub en mogelijk gemaakt door de Turing Foundation.

De Poëzieclub is een non-profitorganisatie. Alle opbrengsten van de wedstrijd worden gebruikt om Nederlandse poëzie te ondersteunen en te promoten.

De Turing Foundation is in 2006 opgericht door Pieter en Françoise Geelen met de opbrengst uit de beursgang van TomTom. In totaal schonken zij 100 miljoen euro aan deze stichting. Uit het rendement financiert de Turing Foundation in ontwikkelingslanden onderwijs, natuurbescherming en leprabestrijding. In Nederland ondersteunt de Turing Foundation klassieke muziek, schilderkunst en poëzie, bijvoorbeeld literair tijdschrift De Gids, de door Van Oorschot uitgegeven reeks poëziebloemlezingen en de Nationale Gedichtendag.

Ga voor meer informatie over deelname en de regels van de wedstrijd naar de website van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd.

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer