Agenda

Dit najaar in de Toneelschuur: De Brontë Sisters

De Brontë Sisters: Een geschiedenis van een bijzondere literaire familie Première : vrijdag 16 oktober

De familie Brontë is een van de bijzonderste uit de literaire geschiedenis. Met ‘Woeste Hoogten’ schreef Emily Brontë een ongeëvenaarde liefdesgeschiedenis, waarin haat, jaloezie en een vernietigende passie de boventoon voeren. Haar zus Charlotte werd heen en weer geslingerd tussen haar sterke zedelijkheidsgevoel en haar heftige seksuele gevoelens, duidelijk te lezen in ‘Jane Eyre’. Zowel ‘Woeste Hoogten’ als ‘Jane Eyre’ zijn veelvuldig bewerkt voor film en televisie. De jongste zus Anne was vroom en ingetogen en werd bekend met ‘Agnes Grey’. Hun enige broer, Branwell, was aanvankelijk een veelbelovend schrijver en kunstenaar, maar ging ten onder aan drank en opium.

Over deze indrukwekkende levens gaat de nieuwe productie van tgDorst, een jong gezelschap van oudere acteurs, die hun sporen in het theater meer dan verdiend hebben. Petra Laseur viert met De Brontë Sisters haar vijftigjarig jubileum op het toneel.

met: Petra Laseur, Trudy de Jong, Elsje de Wijn, Theo de Groot
regie: Kees Hulst
tekst: Matin Veldhuizen

Speeldata
do 15 oktober, 20.30 uur
vr 16 oktober, 20.30 uur
za 17 oktober, 20.30 uur

Prijzen
normaal: € 20,00
Vrienden: € 18,00
try-out normaal: € 17,50
try-out Vrienden: € 15,50
try-out CJP/Studenten: € 12,50
CJP/Studenten: € 15,00

Toneelschuur: Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem, T: 023-5173910, E: informatie@toneelschuur.nl. Kaarten kun je ook bestellen via www.toneelschuur.nl