Agenda

Dineren met dode dichters

Het klinkt als een scene uit een horrorfilm, maar gelukkig geen bloederige taferelen tijdens het literaire diner van Festival Mooie Woorden. Het Utrechts Dichtersgilde covert dichters van weleer terwijl jij geniet van een speciaal festivalmenu.

Het literaire diner is één van de programmapunten van het Festival Mooie Woorden dat op 13 en 14 februari a.s. voor de vijfde keer plaatsvindt in Utrecht.  Dit jaar is het thema Over chicks en andere dames. Naast dames als Ester Naomi Perquin, Esther Gerritsen, Annet Bremen en Ingeborg Klarenberg doen ook mannen in Utrecht een boekje open over het ‘mysterie’ vrouw, zoals Tommy Wieringa en Leon Verdonschot. Daarnaast is er muziek van onder andere Signe Tollefsen, I Am Oak en Moi, le Voisin. Voor kinderen is er een kinderprogramma met Bino de Musical en een dichtworkshop. Tijdens de workshops op zondag krijg je de gelegenheid te leren ‘flarfen’ of in ieder geval te leren wat het is, verhalen te schrijven of poetry te slammen.

Gedurende de diverse programma-onderdelen op zaterdag en zondag, is er in de foyer van het Akademietheater nog meer te beleven. Je kunt nieuwe of tweedehands boeken kopen, een expositie over literaire vrouwen bewonderen of je laten verrassen door tekenaars die live hun kunsten vertonen.

Het Festival Mooie Woorden is te bezoeken in het Akademietheater (Janskerkhof 17) en Café Hofman (Janskerkhof 17a) in Utrecht.  

De kaartverkoop is gestart. De prijs is €10 euro voor één dag en €15 euro voor een passe partout. Het kinderprogramma op zondag kost €5. Zie voor tickets en meer informatie www.festivalmooiewoorden.nl.  Het Festival Mooie Woorden biedt een zeer gevarieerd programma. Vorig jaar was het festival uitverkocht