Agenda

De Salon#3 – Leven tussen Facebook en realiteit

Door Ingrid van der Graaf

De Salon biedt duiding in hectische tijden. Deze maand op zondagmiddag 18 maart is er een gesprek over leven tussen Facebook en realiteit. Tijdens de bijeenkomst is de bar in de Shaffyzaal geopend!

Is het leven op Facebook net zo echt als het ‘echte’ leven? En hoe zijn die twee te combineren? Vullen ze elkaar aan of botsen ze met elkaar? En hoe beïnvloedt dit ons als individu en als samenleving en ons besef van fictie en werkelijkheid? Leven in twee werelden: de digitale en de echte. Als je de fysieke wereld tenminste de echte kan noemen. Want misschien is het leven op Facebook wel net zo echt als het leven dat zich afspeelt in de straten van Amsterdam. Maar hoe zijn de twee te combineren? Vullen ze elkaar aan of botsen ze met elkaar?

Met een inleiding van Hans Boutellier (hoogleraar aan de VU en directeur van het Verwey-Jonker Instituut). Schrijfster en columniste Karin Spaink gaat in gesprek met schrijver Jonathan van het Reve. Muziek is er van Het Nieuwe Lied en illustraties van tekenkunstenaar Milo. Moderator is Daan Heerma van Voss (schrijver en journalist).

De Salon is een maandelijks programma op zondagmiddag. In samenwerking met de Groene Amsterdammer, Felix Meritis en de VSNU. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds. De Salon is een initiatief van stichting De Salon.

 

Zondag 18 maart 2012
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: € 8,- (geen kortingen)