Agenda

De Nederlandse première van Michel Houellebecq?s film La possibilité d'une île tijdens het festival Weerwoord

Controversieel – dat is het minste wat er te zeggen valt over Houellebecq als schrijver en als filmmaker. De verfilming van zijn laatste boek, ‘de mogelijkheid van een eiland’ zorgde op filmfestivals voor afkeer, maar wordt door de fans van de schrijver bewierookt.

De film is een sciencefiction sprookje over klonen en de gevolgen daarvan voor de mens.
Na jaren keert Daniel terug naar de commune waarin hij opgroeide. De belofte aan de sekteleden dat ze het eeuwige leven kunnen bezitten, wordt werkelijkheid door de ontwikkeling van de kloontechnieken. Zijn vader is de eerste kloon en Daniel neemt zijn plaats in. 25 generaties verder ontmoeten we Daniel25 die alle rampen overleefde die de mensheid hebben uitgeroeid. Hij leeft als een kluizenaar in zijn beschermde bunker. Met als enige gezel zijn hond. Op satellietbeelden ontdekt hij op een dag een mooie vrouw. Daniel25 kan niet weerstaan aan de impuls om achter haar aan te gaan in de verwoeste wereld …

Michel Houellebecq – La possibilité d’une île (film; Engels ondertiteld) ? Nederlandse première, vrijdag 30 januari en zaterdag 31 januari 19.00 uur / zondag 1 februari 15.00 uur – Melkweg Cinema. Meer informatie www.weerwoordfestival.nl.