Agenda

De 31e Nacht van de Poëzie nadert met rasse schreden

Agenda

“Kom Nacht en wis mij uit” Fernando Pessoa

Vorig jaar ontbrak de Nacht van de Poezie tijdelijk aan het poëtische firmament. Maar gelukkig vindt de hoogmis voor de Nederlandse dichtkunst weer plaats en zullen de sterren fonkelen als nooit tevoren  in de futuristische ruimtes van Media Plaza te Utrecht.

De Nacht wordt om 20.00 uur geopend door Ellen Deckwitz op het hoofdpodium in de Polar, die voor deze nacht is omgedoopt tot Totaal witte kamer (naar Kouwenaar). Rond 03:00 sluit poëziedebutante Kira Wuck, met haar gedichten de nacht af. Daartussenin wordt het genieten van voordrachten van tientallen dichters, waaronder de nieuwe Dichter des Vaderlands Anne Vegter, Tom Lanoye, Leonard Nolens, Charlotte Mutsaers, Tonnus Oosterhof, Bernard Wesseling, Elly de Waard, Tomas Lieske en Leo Vroman (via skype), die in onbekende volgorde (zoals altijd tijdens de Nacht) zullen optreden voor het publiek.

De presentatie van De Nacht ligt voor de derde maal in handen van Ingmar Heytze die wordt bijgestaan door de onlangs gelauwerde dichter Ester Naomi Perquin  (VSB-Poezieprijs 2013).

Ook zijn er muzikale optredens van Toon Tellegen met Corrie van Binsbergen en Tjitske Jansen met Jasper Le Clercq in het kleurrijke regenboogauditorium. Er wordt een poëziecollege gegeven en men kan digitale poëzie ontdekken in een van de vele multimediazalen.

De 31e Nacht van de Poëzie zal met miljoenen ledlampjes en state of the art-apparatuur een uniek karakter krijgen. Tonnus Oosterhoff schept een poëtisch universum en Leo Vroman levert een live bijdrage via levensgrote beeldschermen van het andere eind van de wereld. In het pantheon worden recent overleden dichters als Komrij, Kopland, Bernlef en Lehmann geëerd . De Nacht zelf wordt naar binnen gehaald door het enorme dak boven de Totaal Witte Kamer te openen. Het publiek zit dan letterlijk onder de sterrenhemel van De Nacht van de Poëzie.

I. v/d Graaf

De 31e Nacht van de Poëzie
Za 23 maart 2013
Media Plaza, Utrecht
20:00 – 03:00 uur
Toegang: € 25 / € 20 (CJP/U-pas/Studenten)

Koop hier uw kaarten voor de 31e Nacht van de Poëzie