Agenda

David Grossman 7 februari te gast in Brussel

Dinsdag 7 februari is David Grossman te gast in Flagey te Brussel.  

Met zijn magnum opus Een vrouw op de vlucht voor een bericht oogstte David Grossman succes in de hele wereld. In 2011 nog werd zijn boek in Frankrijk door het tijdschrift Lire verkozen tot het beste boek van het jaar, en ontving hij de Prix Médicis étranger. Jarenlang schreef Grossman aan deze grootse roman over een moeder op de vlucht voor het slechte nieuws over haar zoon aan het oorlogsfront. Grossman is ook op het podium een gevoelig en begenadigd verteller. Met zijn bezoek aan Brussel sluit hij een twee jaar lange wereldtournee af. De kans om deze schrijver te ontmoeten!

Een vrouw op de vlucht voor een bericht is een groots verhaal over een vrouw, haar twee zoons en hun verschillende vaders. Een roman over vriendschap, emotie, en ruimhartigheid, over een grote liefde, over versmade liefde en over ouderschap.

‘Ik kom woorden tekort om de invloed te beschrijven die het boek op  mij heeft. Deze roman, die je recht in de ogen kijkt, is een van de meer  betekenisvolle – en wonderbaarlijke – die ooit in Israël zijn  geschreven. De roman is zeldzaam menselijk en vol leven, en bovenal  bevat Grossman het verbazingwekkende vermogen gedurende alle 880  bladzijden de menselijkste en heftigste gevoelens van de lezers te  wekken. Ik heb het gevoel dat ieder van ons na lezing van dit boek een  beetje een ander mens zal zijn.’ – Menachem Peri, Tel Aviv.

Dinsdag 7 februari
Aanvang: 20.15 uur
Belvédèrestraat 27/5, Brussel
Entree: 10,00 euro
Flagey