Agenda

Dandy's en Decadenten – 18 januari 2010

SLAU presenteert Dandy’s en Decadenten: De spelonken van de zwarte romantiek
 
UTRECHT – Op maandag 18 januari om 20.00 u is dichter Menno Wigman is de gids voor een avontuurlijke reis door de spelonken van de zwarte romantiek in Engeland en Frankrijk.
Na bijna tweehonderd jaar is Lord Byron’s Childe Harold’s Pilgrimage, oerboek van de Romantiek, eindelijk in het Nederlands vertaald. Meestervertaalster Ike Cialona vertelt over De omzwervingen van jonker Harold en diens schepper, Lord Byron. Naar aanleiding van zijn boek, Dandy’s en Decadenten, verhaalt schrijver en VN-archivaris Martin Koomen over Oscar Wilde, Beau Brummell, Max Beerbohm en andere Engelse schrijvers voor wie kravat, pochet en wandelstok net zo belangrijk waren als pen, inkt en papier.
Daarnaast is er de presentatie van de ‘bijbel’ van de Franse decadenten, Les Diaboliques (1874), van Jules Barbey d’Aurevilly. Met vertaalster Katelijne de Vuyst praten we over Duivelinnen en demonen. Dichter Alexis de Roode zorgt voor zijn maandelijkse (markt)boekenrubriek en dichter Nanne Nauta draagt zijn Utrechtgedicht van de maand januari voor.
 
20.00 u – Café van Wegen – Lange Koestraat 15 – 3511 RL Utrecht – toegang gratis – mét boekenbingo!