14 juli 2010

Couperus wandelingen

Naast groepswandelingen, organiseert het Louis Couperus Genootschap vanaf dit voorjaar ook individuele wandelingen door het Den Haag van Louis Couperus. Iedere 3e zondag van de maand staat om 14.00 uur een deskundige gids voor u klaar bij het borstbeeld van Louis Couperus op de hoek Surinamestraat/Javastraat. Tijdens de literaire wandeling maakt u in circa 2 uur kennis met de verschillende woonhuizen van Couperus en de plaatsen die een belangrijke rol spelen in zijn verhalen en romans. Telefonische aanmelding vooraf is noodzakelijk bij P.J. Verhaar, tel. 071-5122237. De kosten bedragen € 7,00 per persoon, ter plaatse te voldoen aan de gids.

Groepswandelingen
Wilt u met uw eigen groep wandelen, bijvoorbeeld ter viering van een jubileum, verjaardag of familiedag of met uw leeskring, dan is dat mogelijk op een door u gekozen datum en tijdstip. De kosten bedragen dan € 90 per groep tot 15 personen.

Startlocatie
Het borstbeeld van Louis Couperus staat in de Surinamestraat, in de Haagse Archipelbuurt, niet ver van het Nassauplein. Vanaf het Centraal Station neemt u bus 22, tram 9 (richting Scheveningen) of tram 7 (richting Statenkwartier), halte Javastraat of Javabrug. Vanaf station Hollands Spoor neemt u tram 1 (richting Scheveningen), halte Javastraat. In de Javastraat en op de Nassaulaan kunt u betaald parkeren en in het weekend vrij parkeren. Na de wandeling kunt u een bezoek brengen aan het Louis Couperus Museum in de Javastraat 17 (donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur). Het museum heeft een vaste collectie en wisselende tentoonstellingen over het werk en leven van Louis Couperus.

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer