Bonjour Tristesse opnieuw uitgegeven

In de Meulenhoff Millenniumreeks is onlangs de debuutroman van Françoise Sagan (1935-2004), Bonjour Tristesse in een nieuwe vertaling uitgekomen.

Françoise Sagan schrijft deze roman als ze nog geen twintig is. Het is het verhaal van een jong meisje dat met haar vader vakantie viert aan de Franse Rivièra. Met veel drank, feesten en een vriendenkring van luidruchtige levensgenieters, staan genot en vreugde op de eerste plaats. Net als in Frankrijk doet deze roman in Nederland bij verschijnen veel stof opwaaien. Het boek is voor die tijd dan ook niet misselijk: seks zonder liefde is een onderwerp waar de lezers in 1954 van schrikken. Anno 2009 zullen weinig lezers daar nog wakker van liggen. Spannend is wel om nu de reacties af te wachten. Het werk van Sagan is niet altijd door alle literaire critici serieus genomen. Nu het schokeffect geen rol meer speelt, zal blijken of het boek werkelijk gerekend mag worden tot de grote klassiekers van de Franse literatuur.

Bonjour Tristesse verschijnt in de Meulenhoff Millenniumreeks. Met deze reeks wil de uitgeverij niet alleen een jong publiek aanspreken dat nieuwsgierig is naar modern-klassieke romans, maar ook de belezen mens die ze altijd al had willen lezen.

In de Meulenhoff Millenniumreeks zijn daarnaast reeds verschenen:

Louis-Ferdiand Céline – Dood op krediet

Aldous Huxley – Heerlijke nieuwe wereld

Primo Levi – Het periodiek systeem

Yukio Mishima – Bekentenissen van een gemaskerde

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer