Billy Collins Animated Poetry

 

The Dead. Billy Collins (1941), is één van de meest gelezen dichters in de Verenigde Staten. Zie ook Zo wordt u gelukkig. Luister op 15 oktober naar een interview met Kees van Kooten, de vertaler van Billy Collins. Radio 1, 19.00 tot 20.00 uur.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Oprecht toneel

Omdat ik genomineerd was voor een prijs zou er een jongen bij me langskomen om een videoportret van me te maken. Na afloop van de bekendmaking van de nominaties kwam hij naar me toe om een datum af te spreken. Hij zei: ‘Ik wil ook graag een paar shots van je werkplek maken, kan dat?’
‘Mijn werkplek,’ zei ik, denkend aan de kamer waar ik schreef, en las, en sliep, en filmpjes maakte, en sinaasappels at, en mijn plantjes water gaf. ‘Ja, natuurlijk kan dat.’

Lees meer