Bij de uitreiking van de Nobelprijs aan Bob Dylan

Oh, what did you see, my blue-eyed son?
Oh, what did you see, my darling young one?
I saw a newborn baby with wild wolves all around it
I saw a highway of diamonds with nobody on it
I saw a black branch with blood that kept drippin’
I saw a room full of men with their hammers a-bleedin’
I saw a white ladder all covered with water
I saw ten thousand talkers whose tongues were all broken
I saw guns and sharp swords in the hands of young children
And it’s a hard, and it’s a hard, it’s a hard, it’s a hard
And it’s a hard rain’s a-gonna fall

Bob Dylan schreef dit lied in de zomer van 1962

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

 

Column
Door Inge Meijer

Broodje kroket

Door Inge Meijer

's Morgens fiets ik graag naar de dichts bijzijnde stad voor een kop koffie. Er is daar een gelegenheid waar de koffie zo goed geschonken wordt dat ik er iedere dag wel heen wil. Maar bij wind en regen fiets ik niet. Ik kan de trein nemen maar er naartoe fietsen, vergroot het genot van het moment dat ik de koffie in mijn mond proef.
De buurman neemt geregeld de trein naar de dichts bijzijnde stad voor een broodje kroket bij de snackbar op het station. De keren dat ik de trein nam, zag ik hem daar. Hij wendt zich altijd af van de mensen die zich in het station heen en weer begeven, zijn hoofd voorover buigend naar zijn voor de borst gehouden hand  (alsof hij iets verbergen wil) waarin een broodje kroket, en daar neemt hij dan een grote hap van.

Lees meer