Agenda

Bernlef bij iPoetry Live

Bernlef is bij de meeste literatuurliefhebbers vooral bekend als schrijver van proza, maar hij is ook een gewaardeerd dichter.
In 1960 verscheen zijn eerste dichtbundel Kokkels. Twee jaar geleden verscheen zijn 23ste bundel Dwaalwegen, dat in de kritiek erg goed ontvangen werd: Rob Schouten in Vrij Nederland : ‘Net als in zijn vorige bundels is nog steeds poëzie te vinden, waarvan het lichte, relativerende en onpretentieuze karakter het bijzondere is.’ en Arie van de Berg in NRC Handelsblad: ‘Dwaalwegen is een prettig diverse bundel, waarin weemoedige berusting en nieuwsgierige fascinatie de toon bepalen. Met veel verzen die om herlezing vragen, en die herlezing verdragen.’

Tijd om deze grootmeester van de letteren in levende lijve te komen bekijken bij iPoetry Live!
Niet alleen Bernlef is te gast bij iPoetry Live, maar ook de dichteres Lieke Marsman, stiftgedichtenmaker Dimitri Antonissen en aanstormende dichteres Anne Broeksma.

iPoetry Live is een initiatief van Stichting Poëziecircus. Dichters, schrijvers en muzikanten in de nachtclubsetting van Club Moira. iPoetry Live organiseert om de twee maanden een avond met dichters, schrijvers en muzikanten: grote namen, aanstormend talent, voordrachtskunstenaars, light-verse dichters e.a.

iPoetry Live
Donderdag 20 mei 2010
Aanvang: 20:00 uur
Theater Moira
Wolvenstraat 10, Utrecht
Reserveren: via de website of telefonisch 030-2334799
Entree: € 10,00 / € 6,00 (*korting voor Studenten/CJP/65+ én dichters).

(Korting voor dichters. Lever bij de kassa drie gedichten van eigen hand in en je mag tegen kortingstarief naar binnen. De beste inzender krijgt bovendien bij de volgende editie van iPoetry Live 5 minutes of fame.)