Agenda

Bella Italia: Milena Agus & Davide Longo

Zondag 14 juni, 16 uur in Borderkitchen, Den Haag. Toegang: vijf euro.

Op deze zomerse zondag-middag BorderKitchen zullen deze twee jonge en getalenteerde Italiaanse auteurs in gesprek gaan over het schrijverschap en hun nieuwste roman.

Milena Agus is in Genua geboren en woont nu in Cagliari waar ze Geschiedenis en Italiaans doceert. Madame Agnese (vertaald door Jeanne Crijns) is de derde roman van deze jonge auteur die met Het huis in de Via Manno in Italië de literaire verrassing van 2007 was en ook meteen internationaal succes had. Haar verhalen zijn origineel, speciaal, ongekunsteld, haast naïef, maar ze laat hiermee zien dat ze het vermogen bezit om de grenzen van de werkelijkheid te overschrijden. Voor haar bijdrage aan het verhalend proza over vrouwen, waarin intuïtie een belangrijke rol speelt, won Milena Agus de Italiaanse Premio Baccante 2008.

Davide Longo werd geboren in Carmagnola (in de omgeving van Turijn), waar hij tot op de dag van vandaag woont. Longo schreef en regisseerde korte films, documentaires en reportages voor de nationale televisie- en radiozenders als Rai Sat. De documentaire Memorie dell’altoforno, werd op het Young Cinema Festival van Turijn vertoond. Zijn roman Een ochtend in Irgalem (vertaald door Pieter van der Drift) werd bekroond met zowel de Premio Grinzane Cavour als de Premio Via Po voor het beste debuut. De steeneter, zijn tweede roman, is bekroond met de Premio Città di Bergamo en de Premio Viadana.

De auteurs worden geinterviewd in het Engels door Marc Leijendekker (NRC Handelsblad)
(bron: Borderkitchen.nl)

Lees meer en reserveer: www.borderkitchen.nl