Awater-redactie verzorgt persoonlijke beoordeling TNGW

 Goed nieuws voor deelnemers aan de Turing Nationale Gedichten Wedstrijd.

Bij de eerste editie van de gedichtenwedstrijd in 2009 werd aangekondigd dat alle deelnemers een personnlijke beoordeling zouden ontvangen. Door de overweldigende deelname aan de wedstrijd is dit destijds niet gelukt.

De redactie van poëzietijdschrift Awater is echter bereid gevonden om zowel dit jaar als de komende jaren alle inzendingen te beoordelen. Bovendien zullen alle gedichten die de tweede ronde bereiken van hen persoonlijke feedback ontvangen.

De Awater-redactie zal ook de Top 100 samenstellen. Uit deze lijst kiest de jury onder leiding van Gerrit Komrij vervolgens de winnende gedichten.

De wedstrijd is overigens op 1 november gesloten. Wellicht dat de betrokkenheid van de Awater-redactie een stimulans betekent om volgend jaar aan de wedstrijd mee te doen!

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer