1 november 2010

Awater-redactie verzorgt persoonlijke beoordeling TNGW

 Goed nieuws voor deelnemers aan de Turing Nationale Gedichten Wedstrijd.

Bij de eerste editie van de gedichtenwedstrijd in 2009 werd aangekondigd dat alle deelnemers een personnlijke beoordeling zouden ontvangen. Door de overweldigende deelname aan de wedstrijd is dit destijds niet gelukt.

De redactie van poëzietijdschrift Awater is echter bereid gevonden om zowel dit jaar als de komende jaren alle inzendingen te beoordelen. Bovendien zullen alle gedichten die de tweede ronde bereiken van hen persoonlijke feedback ontvangen.

De Awater-redactie zal ook de Top 100 samenstellen. Uit deze lijst kiest de jury onder leiding van Gerrit Komrij vervolgens de winnende gedichten.

De wedstrijd is overigens op 1 november gesloten. Wellicht dat de betrokkenheid van de Awater-redactie een stimulans betekent om volgend jaar aan de wedstrijd mee te doen!

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer