Agenda

Antony Beevor 29 mei bij BorderKitchen n.a.v. zijn magnum opus De Tweede Wereldoorlog

Gesignaleerd door de redactie

Op 1 juni verschijnt het nieuwe boek van de Britse militair-historicus en bestseller auteur Antony Beevor, De TweedeWereldoorlog. Een overkoepelend standaardwerk dat de grote strategische ontwikkelingen beschrijft, maar het lot van de gewone soldaten en burgers geen moment uit het oog verliest. Ter gelegenheid hiervan is Beevor te gast bij Border Kitchen.

Antony Beevor is auteur van Stalingrad, Berlijn en D-day, waarin hij met sterk verhalende kracht alle aspecten van de oorlog op een vernieuwende wijze samenbrengt. Op grond van recente wetenschappelijke inzichten vertelt hij helder en met betrokkenheid het verhaal dat zich uitstrekt van de Atlantische Oceaan tot de Stille Zuidzee, van de besneeuwde steppes tot de Noord-Afrikaanse woestijn, van de Birmese jungle tot de SS Einsatzgruppen in Oost-Europa, van de Goelagbataljons tot de wreedheden van de Chinees-Japanse oorlog.

Antony Beevor studeerde aan Winchester College en aan de Royal Military Academy Sandhurst, waar hij werd onderwezen door Sir John Keegan. Van zijn boeken, die in dertig talen verschenen, werden wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht. Bij Ambo verschenen eerder De strijd om Spanje, Kreta, Stalingrad, D-day en Parijs na de bevrijding. Beevors werk is verschillende malen bekroond, met onder andere de Samuel Johnson Prize, de Wolfson History Prize en de Spaanse LaVanguardia-prijs voor non-fictie.

Dinsdag 29 mei is AntonyBeevor te gast bij BorderKitchen waar hij wordt geïnterviewd door Bas Kromhout, redacteur van Historisch Nieuwsblad en auteur van Fout geboren en het binnenkort te verschijnen De Voorman. Henk Feldmeijer en de Nederlandse SS.

Waar: Weimarstraat 36, Den Haag
Begint: 20.00 uur
Entree: € 5,-
Reserveren kan via info@borderkitchen.nl of kijk op www.borderkitchen.nl