Agenda

Annie M.G. Schmidt themamaand

Op 3 januari 2010 start op Nederland 2 de dramaserie ‘Annie M.G.’ over het leven van Annie M.G. Schmidt. Cultura 24 zendt in januari flankerend muziek, films, theater, gedichten, kleinkunst, interviews en films uit. Van, met of over Annie M. G. Schmidt.

Ischa Meijer, Adriaan van Dis, Karel van het Reve, Sonja Barend, Wim Bosboom, Ivo Niehe en Boudewijn Büch hebben in het verleden allemaal met Annie M.G. Schmidt gesproken. Sommige van deze interviews zijn legendarische geworden. In januari 2010 wordt een aantal van deze interviews op Cultura vertoond.

Verder deze maand: de toneelstukken Los zand (door Toneelgroep Amsterdam) en En ik dan (regie: Berend Boudewijn), de opera De naam van de maan en de musicals Heerlijk duurt het langst (met Jenny Arean, Marnix Kappers en Paul de Leeuw) en En nu naar bed (uit 1973 met Mary Dresselhuys, Frans Halsema, Jenny Arean en Conny Stuart) de films Abeltje, Minoes, Ja Zuster, Nee Zuster en Pluk van de Petteflet en de series : Otje, Ibbeltje, Pension Hommeles en Ja Zuster, Nee Zuster (liedjes en sketches.)

Meer informatie:

www.cultura.nl