9 november 2010

Anne Wil Blankers doet voordracht De Grote Zaal

Actrice Anne Wil Blankers staat tijdens Nederland Leest 2010 in het theater met een voordracht van De Grote Zaal. Regisseur Mette Bouhuijs maakte hiervoor een speciale bewerking van het boek van Jacoba van Velde uit 1953.

Vanaf 31 oktober doet Anne Wil Blankers met een try-out van De grote zaal verschillende theaters en bibliotheken aan. Op vrijdagmiddag 19 november sluit zij Nederland Leest af met een eenmalige, exclusieve voorstelling in Koninklijk Theater Carré. Tijdens deze bijzondere middag in Carré draagt Anne Wil Blankers De Grote Zaal voor en verplaatst zich daarbij in de verschillende personages uit het boek. Het belooft een prachtige voorstelling te worden! Willem Nijholt ging haar vorig jaar voor met zijn vertolking van Oeroeg.

 Bestel nu uw kaarten voor de slotvoorstelling in Carré »

www.Nederlandleest.nl

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer