Agenda

Anne en Zef. Naar buiten, lucht en lachen

Het begon als een ruzie over iets onnozels tussen twee oude vrienden. Maar omdat ze hadden gedronken, vloeide er bloed. Vanaf die dag, nu drie jaar geleden, is alles veranderd. Zef en zijn vader zitten opgesloten in hun eigen huis. Als zij zich buiten wagen, zijn ze hun leven niet zeker. Zef heeft niet veel om voor te leven tot hij bezoek krijgt van een meisje. Een boos meisje met de liefste vader die er is en een moeder die haar niet begrijpt. Haar naam is Anne Frank en haar wereld is zo groot als de kastanjeboom die ze vanuit haar raampje kan zien.

Anne en Zef is mede gebaseerd op het dagboek van Anne Frank en laat twee kinderen zien die, ondanks extreme omstandigheden, weigeren op te geven. Anne Frank, één van de iconen van Amsterdam Wereldboekenstad, is de bekendste schrijver die Nederland heeft voortgebracht. Haar leven en werk staan op een prachtige manier symbool voor het thema van Amsterdam Wereldboekenstad ‘Een Open Boek, een Open Geest’ dat staat voor de vrijheid van uiting. De voorstelling is geschikt kinderen vanaf 10 jaar.

Organisatie:
Coproductie van Wederzijds en Huis aan de Amstel.
De voorstellingen (op 23-24 en 25+28 januari en 5-8 maart in de Krakeling) zijn behalve in Amsterdam, ook in de rest van het land te zien. Zie de speellijst.

Anne en Zef maakt deel uit van een drieluik, geïnspireerd door Amsterdammers die zich niet wensten te schikken: Annie M.G. Schmidt, Anne Frank en Baruch de Spinoza, de iconen van Amsterdam Wereldboekenstad.