Belle van Zuylenlezing door Jeanette Winterson

Van begin af aan heeft Winterson zich strijdbaar getoond, boordevol engagement, kriskras heen en weer schietend tussen wetenschap en geschiedenis. Echte schrijvers creëren volgens haar altijd hun eigen wereld – die wel of niet kan lijken op de wereld waarin we menen te leven. De taak van de kunstenaar is – zo meent zij – om in deze tijd van triomferende technologie de binnenwereld van de verbeelding te stutten en te beschermen. Dit najaar verscheen haar roman The Stone Gods – die 20 november als De steengoden zal uitkomen in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Contact. Daarin besloot zij, naar eigen zeggen, een confrontatie aan te gaan met deze tijd. Het is een roman die deels satire is, deels liefdesgeschiedenis, en deels pamflet: 'The best work is a cup that holds the liquid that you are. [.] We learn about ourselves through something not ourselves – it is like falling in love – the stranger brings the gift.'

Meer informatie: http://www.vredevanutrecht.nl – www.vredevanutrecht.nl

Jeanette Winterson

The Cup, The Knife, The Compass, The Remedy

Donderdag 13 december / 20.00u / Janskerk, Utrecht

Toegang 10 / 5 euro, reserveren: info@slau.nl

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer