Festival Mooie Woorden 2007

Er zijn optredens van bekende schrijvers als Al Galidi, Thomas Lieske, Ronald Giphart en P.F. Thomése. Maar er zijn ook nieuwe namen te ontdekken zoals Sander Terbruggen (poëzie- debuteert in 2008 bij Uitgeverij Holland), Quirien van Haelen (light-versedichter) en de jonge dichters/ schrijvers van Het Poëziecircus.

Mooie woorden zijn vaak de basis van prachtige liedjes. Daarom ook dit jaar veel muziek tijdens Festival Mooie Woorden, uiteenlopend van singer-songwriter/ folk (Paper Tiger, zaterdag/ Edo Donkers, zondag) en cabaretliedjes (Nasja Covers en Michiel Lieuwma, zaterdag) tot Utrechtse hiphop (Rijmtijd, zaterdag).

Echte muziekliefhebbers mogen vooral Ekko met de Avond van het Kippenvel met de Song!Writer! Special niet missen, waarin verschillende schrijvers op zoek gaan naar de perfecte song. Een bijzonder muziekproject is In a Cabin With: muziekcomposities opgenomen vanuit 'cabins' overal in Europa door Maarten Besseling en gastmuzikanten zoals Thickshag en Erny Green. Tijdens het festival zijn de resultaten te horen.

Ook theaterliefhebbers treffen een gevarieerde programmering op Festival Mooie Woorden 2007. De Utrechtse theatergroep Nooduitgang doet een theatrale lezing van State of Emergency. Dit stuk is geschreven door de jonge toneelschrijver Joram Tornij en gaat pas in 2008 in première.

Theatergroep TAZ, vorig jaar ook te zien op het festival, is deze vierde editie te zien met Zussen: een stuk over de overvloed aan keuzes in de westerse maatschappij en de gevolgen daarvan. En tussendoor fladdert Theatergroep Passevite met Pantser: een stuk (losjes) gebaseerd op Nescio's Dichtertje, de Uitvreter en Titaantjes.

Dit jaar kan de festivalbezoeker ook weer zelf aan de slag met mooie woorden. Zelf songs of raps schrijven, op zoek naar Utrechtse verhalen of naar het geluid van regen of de smaak van een appel: het is allemaal mogelijk bij één van de schrijfworkshops op zaterdag en zondag!

Festival Mooie Woorden

Allround literair festival

24 en 25 november in Utrecht

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer