Hans Hagen schrijft Kinderboekenweekgeschenk

Hans Hagen (1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur voor hij zich volledig op het schrijven stortte. In 2004 werd zijn De dans van de drummers met een Gouden Griffel bekroond. Andere boeken van hem ontvingen een Zilveren Griffel. Naast proza schrijft Hans Hagen ook kinderpoëzie. De boeken van Hans Hagen zijn in elf landen vertaald.

Meervoudig Gouden Griffel en Penseelwinnaar Joke van Leeuwen schrijft en illustreert kinderboeken. Deze kenmerken zich door een origineel en speels taalgevoel. Haar tekeningen hebben een onverbrekelijke band met de tekst.

Recent

17 juli 2018

Legenden en leven

Literair Nederland - 10 jaar geleden

27 augustus 2008

Novelle met een verslavende spanning

Het feit dat eenvoud loont, bewijst Remco Campert met zijn literaire oeuvre waarin je nooit tegen zelfs een sprankje van het literaire intellectualisme van bijvoorbeeld Simon Vestdijk aanloopt. Campert hanteert de zeer directe stijl van de gewone Nederlander en is verder wars van allerlei decor en sfeerbeschrijvingen door middel van eclatante literaire uitweidingen . Hoewel het niet duidelijk is hoeveel aspirant auteurs zich hebben willen bedienen van de stijl van Campert, doet de kennelijk in Suriname geboren Indra Varma met haar novelle, Konverjari ( Kon = afkorting van koningin in Suriname;

Lees meer