ART # 2: A critical experiment

In het kader van de internationale dag van de mensenrechten presenteert Stichting Lancelot in samenwerking met de Vrije Academie ART # 2: A critical experiment;twee dagen, twee programma’s over activisme en kunst – in hoeverre verenigbaar.

 

Jericho’s Echo

 

Punk Rock in the Holy Land

 

Een film over de weinig bekende Israëlische punk scene, waarin de jonge bandleden hun visie geven op de situatie in hun land. Een visie die je niet tegenkomt in de reguliere media. De live muziekopnamen, interviews en sfeerbeelden gunnen ons een blik in de leefwereld / belevingswereld van jonge mensen die de toekomst vormen van deze belangrijke regio. Militaire dienstplicht, zelfmoordbombardementen, de ‘Israeli Religious Right’ en de toekomst van het Palestijns -Israëlische conflict zijn bedachtzaam in de film verwerkt. Toch brengt Jericho’s Echo een positieve boodschap: de volharding van deze jongeren in het maken van hun kunst en het willen meewerken aan maatschappelijke veranderingen, ondanks de druk zich aan te moeten passen in het oneindig oorlogsgebied waarin zij leven.

 

Vrije Academie Paviljoensgracht 20-24 in Den Haag Aanvang 21.30 uur

Toegang gratis Reserveren en informatie Stichting Lancelot 070-3600183 / D21

070-3467980

 

 

Vanaf 22.45 uur: Cinema for the Ears:  AU en Templo Diez.

 

Nathalie Bruys: dj – set

 


Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer