ART # 2: A critical experiment

In het kader van de internationale dag van de mensenrechten presenteert Stichting Lancelot in samenwerking met de Vrije Academie ART # 2: A critical experiment;twee dagen, twee programma’s over activisme en kunst – in hoeverre verenigbaar.

 

Jericho’s Echo

 

Punk Rock in the Holy Land

 

Een film over de weinig bekende Israëlische punk scene, waarin de jonge bandleden hun visie geven op de situatie in hun land. Een visie die je niet tegenkomt in de reguliere media. De live muziekopnamen, interviews en sfeerbeelden gunnen ons een blik in de leefwereld / belevingswereld van jonge mensen die de toekomst vormen van deze belangrijke regio. Militaire dienstplicht, zelfmoordbombardementen, de ‘Israeli Religious Right’ en de toekomst van het Palestijns -Israëlische conflict zijn bedachtzaam in de film verwerkt. Toch brengt Jericho’s Echo een positieve boodschap: de volharding van deze jongeren in het maken van hun kunst en het willen meewerken aan maatschappelijke veranderingen, ondanks de druk zich aan te moeten passen in het oneindig oorlogsgebied waarin zij leven.

 

Vrije Academie Paviljoensgracht 20-24 in Den Haag Aanvang 21.30 uur

Toegang gratis Reserveren en informatie Stichting Lancelot 070-3600183 / D21

070-3467980

 

 

Vanaf 22.45 uur: Cinema for the Ears:  AU en Templo Diez.

 

Nathalie Bruys: dj – set

 


Recent

19 september 2018

Omdenken in optima forma

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer