ART # 2: A critical experiment

In het kader van de internationale dag van de mensenrechten presenteert Stichting Lancelot in samenwerking met de Vrije Academie ART # 2: A critical experiment;twee dagen, twee programma’s over activisme en kunst – in hoeverre verenigbaar.

 

Jericho’s Echo

 

Punk Rock in the Holy Land

 

Een film over de weinig bekende Israëlische punk scene, waarin de jonge bandleden hun visie geven op de situatie in hun land. Een visie die je niet tegenkomt in de reguliere media. De live muziekopnamen, interviews en sfeerbeelden gunnen ons een blik in de leefwereld / belevingswereld van jonge mensen die de toekomst vormen van deze belangrijke regio. Militaire dienstplicht, zelfmoordbombardementen, de ‘Israeli Religious Right’ en de toekomst van het Palestijns -Israëlische conflict zijn bedachtzaam in de film verwerkt. Toch brengt Jericho’s Echo een positieve boodschap: de volharding van deze jongeren in het maken van hun kunst en het willen meewerken aan maatschappelijke veranderingen, ondanks de druk zich aan te moeten passen in het oneindig oorlogsgebied waarin zij leven.

 

Vrije Academie Paviljoensgracht 20-24 in Den Haag Aanvang 21.30 uur

Toegang gratis Reserveren en informatie Stichting Lancelot 070-3600183 / D21

070-3467980

 

 

Vanaf 22.45 uur: Cinema for the Ears:  AU en Templo Diez.

 

Nathalie Bruys: dj – set

 


Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer