ART # 2: A critical experiment

In het kader van de internationale dag van de mensenrechten presenteert Stichting Lancelot in samenwerking met de Vrije Academie ART # 2: A critical experiment;twee dagen, twee programma’s over activisme en kunst – in hoeverre verenigbaar.

 

Jericho’s Echo

 

Punk Rock in the Holy Land

 

Een film over de weinig bekende Israëlische punk scene, waarin de jonge bandleden hun visie geven op de situatie in hun land. Een visie die je niet tegenkomt in de reguliere media. De live muziekopnamen, interviews en sfeerbeelden gunnen ons een blik in de leefwereld / belevingswereld van jonge mensen die de toekomst vormen van deze belangrijke regio. Militaire dienstplicht, zelfmoordbombardementen, de ‘Israeli Religious Right’ en de toekomst van het Palestijns -Israëlische conflict zijn bedachtzaam in de film verwerkt. Toch brengt Jericho’s Echo een positieve boodschap: de volharding van deze jongeren in het maken van hun kunst en het willen meewerken aan maatschappelijke veranderingen, ondanks de druk zich aan te moeten passen in het oneindig oorlogsgebied waarin zij leven.

 

Vrije Academie Paviljoensgracht 20-24 in Den Haag Aanvang 21.30 uur

Toegang gratis Reserveren en informatie Stichting Lancelot 070-3600183 / D21

070-3467980

 

 

Vanaf 22.45 uur: Cinema for the Ears:  AU en Templo Diez.

 

Nathalie Bruys: dj – set

 


Recent

17 december 2018

Wellust van woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

17 december 2008

De dagen van Lazarus - Alexander Hemon

Recensie door Karel Wasch

Alexander Hemon maakte een bliksemcarrière als schrijver. Hij kwam vanuit Bosnië aan in Chicago met niet veel meer kennis van het Engels, dan wat toeristenzinnen, maar ging aan het schrijven. Zijn boeken Nowhere Man en Questions of Bruno werden bejubeld en hij werd zelfs met Nabokov vergeleken. Een groot idool van hem.

Peter Abelsen vertaalde voor Meulenhoff zijn derde roman De dagen van Lazarus.

Lees meer