CYRILLE OFFERMANS in gesprek met BERNLEF

The John Adams Institute presenteert i.s.m. De Bezige Bij en Felix Meritis:
 D I T   B O E K   R E D T   J E   L E V E N

een avond met A.M. HOMES
dinsdag 23 mei 2006, aanvang 20.00 uur

De Amerikaanse schrijfster A.M. Homes komt naar Amsterdam om haar meest recente en onlangs in het Nederlands vertaalde roman Dit boek redt je leven (This Book Will Save Your Life) te bespreken. Dit boek redt je leven is een even geestig als ontroerend portret van een man die besluit zichzelf te veranderen. Met precisie en compassie en met een bijzonder gevoel voor humor schrijft Homes over wat er in het leven het meest toe doet: onze dromen en verlangens, en onze diepdoorvoelde, maar altijd tot mislukken gedoemde behoefte aan oprecht contact met anderen.

Over Homes en haar laatste boek: 'Dit moedige boek over een man die opnieuw een plek in de wereld probeert te veroveren heeft alles in zich om het ijkpunt van een generatie te worden.' (Stephen King)

'Zo nietsontziend als A.M. Homes is al lange tijd niet meer geschreven in de Amerikaanse literatuur. Smerigheid en schoonheid gaan een monsterverband in taal aan.' (Joost Zwagerman in NRC Handelsblad)

A.M. Homes schreef eerder drie spraakmakende romans en de veelgeprezen verhalenbundel Wat je moet weten. Homes schrijft onder meer voor Vanity Fair, The New Yorker en The New York Times.

Kristien Hemmerechts, Belgisch schrijfster en hoogleraar Engelse Taal- en Letterkunde aan de Katholieke Universiteit Brussel, treedt op als moderator.
Met speciale dank aan Aegon, Ministerie van OCW, American Embassy The Hague en het Van den Berch van Heemstede Fonds.
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: €15,- / €12,50 (leden The John Adams Institute) / €7,50 (studenten, CJP, Pas 65, Stadspas)
Reserveren: leden via http://www.john-adams.nl/lectures/tickets.html – www.john-adams.nl/lectures/tickets.html, niet-leden via AUB Ticketshop (Leidseplein 26, Amsterdam), VVV kantoren en de UITlijn: tel. 0900-0191 (€0.40 pm)
Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam.

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer