Longlist en shortlist wordt ¦ tiplijst en toplijst

longlist en shortlist. Enkele mooie ‘losse’ woorden hebben het daardoor niet gehaald, bijvoorbeeld kroonlijst. Ook vielen lange lijst en korte lijst snel af, net als een paar té creatieve vondsten (schuurlijst en polijst, waslijst en wordtlijst). De kanshebbers waren uiteindelijk kort en duidelijk, zoals startlijst en finalelijst, kanslijst en winlijst, en de winnende woorden tiplijst en toplijst.

Tiplijst en Toplijst 2006

De tiplijst AKO Literatuurprijs 2006 (maximaal 25 titels) wordt op 6 september 2006 bekendgemaakt; de toplijst (minimaal 3, maximaal 6 boeken) op vrijdag 13 oktober. Op vrijdag 17 november maakt juryvoorzitter H.K.H. Prinses Laurentien bekend welk boek bekroond is met de AKO Literatuurprijs 2006. Van de prijsuitreiking wordt evenals vorig jaar rechtstreeks verslag gedaan in het televisieprogramma RTL Boulevard, dat die avond geheel in het teken staat van de AKO Literatuurprijs.

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer