27 april 2006

Tommy Wieringa winnaar van de eerste Magazijn La Vie en Rose Prijs

Fransje de Arm – de echte hoofdpersoon van dit boek – zadelt de lezer op met een zeldzaam fenomeen: het gegeven dat je hem mist als het boek uit is. Zoals je een vriend kunt missen. Een gevoel dat de lezer hoogstens herkent van een paar andere onvergetelijke helden uit de wereldliteratuur, Holden Caulfield uit The Catcher in the Rye van Salinger, Bone uit Rule of the Bone van Russell Banks, of uit de Nederlandse literatuur de – onterecht – bijna vergeten André met het Boze Oog uit De Druivenplukkers van A. den Doolaard. Stuk voor stuk helden met een van buitenaf opgelegde beperking die ze te lijf gaan met denkkracht, originaliteit en een meeslepende moed.
Frans de Arm en Joe Speedboot paren een loodzware ernst aan een vederlichte humor. Dat eerste kenden we in de Nederlandse literatuur al, voor dat tweede danken we Tommy Wieringa.'

In Magazijn staan nieuwe verhalen van de tien beste schrijvers onder de veertig die in 2005 een roman publiceerden: Abdelkader Benali, Mark Boog, Stefan Brijs, Esther Gerritsen, Sanneke van Hassel, Josien Laurier, Jan van Mersbergen, Vincent Overeem, Anja Sicking en Tommy Wieringa. Deze bijdragen, onderling zeer verschillend, worden afgewisseld met interviews, foto's en tekeningen.

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

10 oktober 2017

Eindeloos gepieker

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer