Tommy Wieringa winnaar van de eerste Magazijn La Vie en Rose Prijs

Fransje de Arm – de echte hoofdpersoon van dit boek – zadelt de lezer op met een zeldzaam fenomeen: het gegeven dat je hem mist als het boek uit is. Zoals je een vriend kunt missen. Een gevoel dat de lezer hoogstens herkent van een paar andere onvergetelijke helden uit de wereldliteratuur, Holden Caulfield uit The Catcher in the Rye van Salinger, Bone uit Rule of the Bone van Russell Banks, of uit de Nederlandse literatuur de – onterecht – bijna vergeten André met het Boze Oog uit De Druivenplukkers van A. den Doolaard. Stuk voor stuk helden met een van buitenaf opgelegde beperking die ze te lijf gaan met denkkracht, originaliteit en een meeslepende moed.
Frans de Arm en Joe Speedboot paren een loodzware ernst aan een vederlichte humor. Dat eerste kenden we in de Nederlandse literatuur al, voor dat tweede danken we Tommy Wieringa.'

In Magazijn staan nieuwe verhalen van de tien beste schrijvers onder de veertig die in 2005 een roman publiceerden: Abdelkader Benali, Mark Boog, Stefan Brijs, Esther Gerritsen, Sanneke van Hassel, Josien Laurier, Jan van Mersbergen, Vincent Overeem, Anja Sicking en Tommy Wieringa. Deze bijdragen, onderling zeer verschillend, worden afgewisseld met interviews, foto's en tekeningen.

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer