Longlist Libris Literatuurprijs 2006

Het boek http://www.libris.nl/zoekenbestel/content_zoekenbestel_ProductInfo.asp?QueryType=snel&type=boek&key=9057593262& – Ultramarijn van Henk van Woerden is door uitgeverij Podium ingestuurd toen de auteur nog in leven was. De jury heeft het dus gelezen. Volgens de reglementen mag het, nu de auteur is overleden, niet meer meedingen naar de prijs, maar de jury hecht er aan haar waardering uit te spreken voor een literaire prestatie van grote kwaliteit.

Aan een nominatie is een bedrag van 2500 euro verbonden, dat op 27 maart, na afloop van de nominatiebekendmaking, of vlak daarna aan elk van de zes auteurs wordt uitgereikt. De winnaar ontvangt in mei nog eens 50.000 euro. Het totale prijzengeld van de Libris Literatuur Prijs bedraagt daarmee 65.000 euro.

Bron: http://www.libris.nl – http://www.libris.nl

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer