31 januari 2006

Longlist Libris Literatuurprijs 2006

Het boek http://www.libris.nl/zoekenbestel/content_zoekenbestel_ProductInfo.asp?QueryType=snel&type=boek&key=9057593262& – Ultramarijn van Henk van Woerden is door uitgeverij Podium ingestuurd toen de auteur nog in leven was. De jury heeft het dus gelezen. Volgens de reglementen mag het, nu de auteur is overleden, niet meer meedingen naar de prijs, maar de jury hecht er aan haar waardering uit te spreken voor een literaire prestatie van grote kwaliteit.

Aan een nominatie is een bedrag van 2500 euro verbonden, dat op 27 maart, na afloop van de nominatiebekendmaking, of vlak daarna aan elk van de zes auteurs wordt uitgereikt. De winnaar ontvangt in mei nog eens 50.000 euro. Het totale prijzengeld van de Libris Literatuur Prijs bedraagt daarmee 65.000 euro.

Bron: http://www.libris.nl – http://www.libris.nl

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

Literair Nederland - 10 jaar geleden

29 oktober 2007

Roman met cartoonachtige taferelen
Door Rabin Gangadin

De opvatting dat de zintuiglijke waarneembare wereld de enige werkelijkheid is, is tegenwoordig niet meer vol te houden. In die andere dimensie van werkelijkheid speelt niet alleen de nieuwe natuurkunde, maar ook de religieuze ervaring een belangrijke rol.
De ervaring van mensen die contact zouden hebben gehad met een werkelijkheid die uitstijgt boven de alledaagse werkelijkheid, betreft een waarneming van het transcendente, a.h.w.

Lees meer