Longlist Libris Literatuurprijs 2006

Het boek http://www.libris.nl/zoekenbestel/content_zoekenbestel_ProductInfo.asp?QueryType=snel&type=boek&key=9057593262& – Ultramarijn van Henk van Woerden is door uitgeverij Podium ingestuurd toen de auteur nog in leven was. De jury heeft het dus gelezen. Volgens de reglementen mag het, nu de auteur is overleden, niet meer meedingen naar de prijs, maar de jury hecht er aan haar waardering uit te spreken voor een literaire prestatie van grote kwaliteit.

Aan een nominatie is een bedrag van 2500 euro verbonden, dat op 27 maart, na afloop van de nominatiebekendmaking, of vlak daarna aan elk van de zes auteurs wordt uitgereikt. De winnaar ontvangt in mei nog eens 50.000 euro. Het totale prijzengeld van de Libris Literatuur Prijs bedraagt daarmee 65.000 euro.

Bron: http://www.libris.nl – http://www.libris.nl

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer