Agenda

8 maart, Koninklijke Schouwburg, Den Haag: literair festival Het Voorwoord

met o.a.
Ramsey Nasr, Simon Vinkenoog, Redmond O’Hanlon, Mensje van Keulen,
Vincent Bijlo, Marjoleine de Vos, Marianne Thieme en De Kift

Op zondag 8 maart 2009 vindt in de Koninklijke Schouwburg de vierde editie plaats van Het Voorwoord, een literair festival van de organisatie achter Crossing Border. Het Voorwoord geeft hoofdzakelijk aandacht aan Nederlandstalige literatuur; voordrachten van en interviews met auteurs worden afgewisseld met enkele muzikale optredens van o.a. De Kift. Tevens worden voorafgaand aan het hoofdprogramma de prestigieuze literaire prijzen van de Jan Campert-Stichting uitgereikt.

Hoofdprogramma
De eerste namen van het hoofdprogramma kunnen we al bekend maken: Ramsey Nasr, Simon Vinkenoog, Redmond O’Hanlon, Vincent Bijlo, Marjoleine de Vos, Marianne Thieme, Yvonne Kroonenberg, Mensje van Keulen, Koos van Zomeren, Kester Freriks, Katja de Bruin en De Kift.

Prijsuitreiking Jan Campert-Stichting
Tijdens Het Voorwoord vindt ook de uitreiking van de literaire prijzen van de Jan Campert-Stichting plaats. De vier laureaten zijn: Anneke Brassinga (Constantijn Huygens-prijs), Peter Verhelst (Jan Campert-prijs), Doeschka Meijsing (F. Bordewijk-prijs) en Luuc Kooijmans (J. Greshoff-prijs).
Daarnaast is de G.H. ‘s-Gravesande-prijs, de onderscheiding voor ‘bijzondere literaire verdienste’, toegekend aan het culturele radioprogramma De Avonden.

Het Voorwoord vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Aanvang programma 14.30uur. Op de website www.hetvoorwoord.nl vindt u enige tijd voor het festival het complete programmaboekje. Kaarten kosten €15 en zijn vanaf 31 januari te koop via www.hetvoorwoord.nl of aan de kassa van de Koninklijke Schouwburg (0900 3456789, 10cpm of via http://koninklijkeschouwburg.nl).

Voor meer informatie bel 070-3462355 of mail info@HetVoorwoord.nl