9 januari 2006

Ali Smith en Tash Aw winnen Whitbread Prize

De zijdehandelaar van Tash Aw (Mouria, 2005) werd uitgeroepen tot beste debuut van 2005. In deze roman vertelt Aw de geschiedenis van Johnny Lim, zijdehandelaar, kruimeldief en uitvinder, en zijn huwelijk met Snow Soong, de mooiste vrouw uit de Kinta-vallei. De jury: ‘Met immens vertrouwen en gratie trekt Aw de lezer moeiteloos een fascinerende wereld in, geniaal opgeroepen in een pakkend verhaal.’ De zijdehandelaar werd eerder genomineerd voor de Guardian First Book Award en stond op de longlist van de Man Booker Prize. 

De Whitbread Prize is na de Man Booker Prize de meest prestigieuze literaire erkenning in Groot-Brittannië. 476 boeken werden ingezonden voor de vijf categorieën (ook kinderboek, poëzie en biografie).
24 januari maakt de jury, onder wie auteur Margaret Drabble, de overall-winnaar bekend. Categoriewinnaars maken kans op het eregeld van 25.000 pond. 

Uitgeverij Mouria richt zich op het publiceren van verhalende fictie en non-fictie. Sinds het verschijnen van de eerste titels in 2003 zijn meerdere titels uit het fonds genomineerd voor gerenommeerde prijzen. Zo werden onder meer Ali Smith, Nadeem Aslam en Marina Lewycka voor de Man Booker Prize genomineerd, won Vita (Melania Mazzucco) de Premio Strega en ging de Samuel Johnson Prize for Non Fiction naar 1919 van Margaret MacMillan. 
Kijk ook  op http://www.mouria.nl/ – http://www.mouria.nl/http://www.mouria.nl.BTH –
BTH

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De kunst van het niets doen reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met leven.

Lees meer