Ali Smith en Tash Aw winnen Whitbread Prize

De zijdehandelaar van Tash Aw (Mouria, 2005) werd uitgeroepen tot beste debuut van 2005. In deze roman vertelt Aw de geschiedenis van Johnny Lim, zijdehandelaar, kruimeldief en uitvinder, en zijn huwelijk met Snow Soong, de mooiste vrouw uit de Kinta-vallei. De jury: ‘Met immens vertrouwen en gratie trekt Aw de lezer moeiteloos een fascinerende wereld in, geniaal opgeroepen in een pakkend verhaal.’ De zijdehandelaar werd eerder genomineerd voor de Guardian First Book Award en stond op de longlist van de Man Booker Prize. 

De Whitbread Prize is na de Man Booker Prize de meest prestigieuze literaire erkenning in Groot-Brittannië. 476 boeken werden ingezonden voor de vijf categorieën (ook kinderboek, poëzie en biografie).
24 januari maakt de jury, onder wie auteur Margaret Drabble, de overall-winnaar bekend. Categoriewinnaars maken kans op het eregeld van 25.000 pond. 

Uitgeverij Mouria richt zich op het publiceren van verhalende fictie en non-fictie. Sinds het verschijnen van de eerste titels in 2003 zijn meerdere titels uit het fonds genomineerd voor gerenommeerde prijzen. Zo werden onder meer Ali Smith, Nadeem Aslam en Marina Lewycka voor de Man Booker Prize genomineerd, won Vita (Melania Mazzucco) de Premio Strega en ging de Samuel Johnson Prize for Non Fiction naar 1919 van Margaret MacMillan. 
Kijk ook  op http://www.mouria.nl/ – http://www.mouria.nl/http://www.mouria.nl.BTH –
BTH

Recent

17 juli 2018

Legenden en leven

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer