30 mei 2005

Schaduwprijs 2005 voor Roué Hupsel

De prijsuitreiking vormde tevens de officiële opening van de Maand van het Spannende Boek. Andere schrijvers die dit jaar meedongen naar de prijs waren: Marelle Boersma, James Defares, Ab Fernhout, Ton Kamlag, Maurice Kummer, Mieke de Loof, Arno Ruitenbeek, Johanna Spaey, Gebr. Wagenaar (ps. van Gert Jan de Vries en Auke Leistra) en Agathe Wurthgenomineerd. De prijs betekent voor Hupsel een belangrijke erkenning van zijn schrijftalent en een grote stap in de richting van gevestigd schrijverschap. Hupsel ontvangt een bedrag van â?¬ 500 en een zeefdruk van Dick Bruna. Het is een aanmoedigingsprijs en een meedingende titel moet het eerste fictiewerk van de auteur zijn, verhalen(bundels) niet meegeteld. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Freddy Michiels met Het Hollywood complot.
Blinde muren is het spannende romandebuut van Roué Hupsel en speelt zich af in Suriname en Frans Guyana. Drugssmokkelaars, chantagepraktijken en een integere politieman zijn enkele van de ingrediënten die Hupsels boek de nodige spanning meegeven. De roman is uitgegeven bij Uitgeverij Conserve. De auteur is in het dagelijks leven journalist en zet zich in zijn vrije tijd in voor de Schrijversgroep '77, de vereniging waarin Surinaamse schrijvers hun krachten al bijna 30 jaar bundelen.

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer