Dunya Festival 2005

Omdat het bestuur van PAN en de jury van de Award ook vinden dat hij in dit werk moet worden gestimuleerd, wordt de Free Word Award 2005 aan hem toegekend. Voor de vaste partner van PAN, de NOVIB-uitgeverij, is het om haar moverende redenen niet mogelijk PAN dit jaar in haar keuze te volgen. Daarom heeft de Stichting Poets of All Nations een beroep gedaan op andere vrienden en relaties om tot het Erengeld, groot â?¬ 5.000 te komen en toe te kennen. Door het LIRA Fonds werd spontaan een garantie van â?¬

1.000 aangeboden. De verschillende donaties hebben er voor gezorgd dat de dichter Azhari het volledige bedrag mag ontvangen. Voor 2006 reken de Stichting Poets of All Nations weer op de steun van NOVIB-uitgeverij.

Azhari zal op 29 mei niet zelf aanwezig kunnen zijn op het Dunya Festival om de Award te aanvaarden. De Indonesische dichter Sitor Situmorang, een van de grondleggers van de nieuwe poëzie in zijn land en taal, zal dit voor hem doen. Situmorag leest ook enige gedichten van Azhari voor. Linde Voute heeft voor de vertaling daarvan gezorgd.

Het Dunya Festival vormt met haar indrukwekkende lading wereldmuziek, poëzie, vertelkunst, toneel en dans dit jaar opnieuw de opening van het zomerevenementen seizoen in Rotterdam. Het Dunya Festival presenteert dit jaar 50 uur podiumprogramma verspreid over 8 verschillende locaties in Het Park bij de Euromast. De opening van het programma op Het Plein van de Solidariteit is in handen van schrijfster Marion Bloem. Zij geeft om 14.00 uur de eerste lezing La défense de la solidarité. Marion Bloem is de initiator geweest van de actie Een Royaal Gebaar, een oproep aan Koningin Beatrix tot een royaal gebaar, een ruimhartig pardon voor de duizenden asielzoekers die dreigen te worden uitgewezen.

Met Het Plein van de Solidariteit maakt het Dunya Festival haar warme betrokkenheid en aandacht voor de mens zichtbaarder dan ooit.

Meer informatie: Juan Heinsohn Huala ~ 06 43 44 39 83  ~ Juan@ducos.com  ~ http://www.dunya.nl/

BTH

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer