Harde actie in Groningen

Twee jaar hebben de lezers moeten wachten op het vervolg van de succesvolle roman Tavenier, maar in mei verschijnt Harde actie, waarin de vertrouwde bewoners van het statige herenhuis in de provinciestad weer hun opwachting maken.

Het tweede deel van deze komische gay-soap laat de nieuwe ontwikkelingen zien in het leven van de mannen. Thomas en Armin krijgen relatieproblemen, net als Maarten en Ralf, Ewout, de excuushetero, raakt maar niet aan de vrouw, de nieuwe bewoner Tim is een stoere politieman die Barbies spaart en tot overmaat van ramp zet de oude overbuurvrouw een ware veldtocht op touw om het leven van de mannen zuur te maken.

Geschreven door:

http://www.kleineuil.nl/auteurinfo.php?auteur=24 –

Coen Peppelenbos is 4 oktober 1964, te Raalte geboren. Hij is hoofdredacteur van het literaire blad Tzum. Hij schreef, samen met Doeke Sijens, Tavenier en Harde actie en stelde diverse poëtische rondwandelingen samen.

http://www.kleineuil.nl/auteurinfo.php?auteur=23 –

Doeke Sijens schreef eerder een verhalenbundel en een biografie in het Fries. Daarnaast schrijft hij kunsthistorische essays en is hij een van de samenstellers van het jaarboek van Stichting De Ploeg.

BTH

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer