13 juli 2004

Jury Schrijversprijs der Brabantse Letteren 2005 bekend

De Schrijversprijs der Brabantse letteren wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een literair auteur. In 2003 viel de prijs ten deel aan A.F. Th. Van der Heijden voor zijn gehele oeuvre. Andere genomineerden destijds waren Ted van Lieshout, Marie Kessels, Peter van Lier, Yvonne Né en Jasper Mikkers.

Komend jaar wordt de prijs uitgereikt aan de beste debutant uit Noord-Brabant. De prijs valt dit keer uiteen in twee delen: een juryprijs ten bedrage van 5000 Euro en een publieksprijs van 1000 Euro. Aanmeldingen voor de Schrijversprijs moeten voor 1 augustus 2004 binnen zijn bij de jury.

De jury voor de Schrijversprijs bestaat uit:
– Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver, dichter en essayist
– Reinjan Mulder, fondsvormend redacteur bij Meulenhoff, voormalig uitgever Nederlandse literatuur en non-fictie bij De Geus en voormalig literatuurredacteur bij NRC Handelsblad
– Mieske van Eck, kunstredacteur en columnist van het Brabants Dagblad

De eveneens tweejaarlijkse Samenwerkingsprijs der Brabantse Letteren à 5000 Euro komt ten goede aan een nieuw project op literair gebied. Aanmeldingen voor 1 december 2004 bij het LiBra.

Voor aanvullende informatie kijk op: www.prijzenderbrabantseletteren.tk

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer