Jury Schrijversprijs der Brabantse Letteren 2005 bekend

De Schrijversprijs der Brabantse letteren wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een literair auteur. In 2003 viel de prijs ten deel aan A.F. Th. Van der Heijden voor zijn gehele oeuvre. Andere genomineerden destijds waren Ted van Lieshout, Marie Kessels, Peter van Lier, Yvonne Né en Jasper Mikkers.

Komend jaar wordt de prijs uitgereikt aan de beste debutant uit Noord-Brabant. De prijs valt dit keer uiteen in twee delen: een juryprijs ten bedrage van 5000 Euro en een publieksprijs van 1000 Euro. Aanmeldingen voor de Schrijversprijs moeten voor 1 augustus 2004 binnen zijn bij de jury.

De jury voor de Schrijversprijs bestaat uit:
– Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver, dichter en essayist
– Reinjan Mulder, fondsvormend redacteur bij Meulenhoff, voormalig uitgever Nederlandse literatuur en non-fictie bij De Geus en voormalig literatuurredacteur bij NRC Handelsblad
– Mieske van Eck, kunstredacteur en columnist van het Brabants Dagblad

De eveneens tweejaarlijkse Samenwerkingsprijs der Brabantse Letteren à 5000 Euro komt ten goede aan een nieuw project op literair gebied. Aanmeldingen voor 1 december 2004 bij het LiBra.

Voor aanvullende informatie kijk op: www.prijzenderbrabantseletteren.tk

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer