Bont-veiling

Het bieden via de website
http://www.charlottemutsaers.nl/ – www.charlottemutsaers.nl begon in januari, en stopte deze week. De geveildebibliofiele uitgave van Bont heeft een oplage van slechts tien stuks. Elk exemplaar is uniek en in elk omslag is een deel van een kunstwerk van Charlotte Mutsaers verwerkt, die ook bekendheid geniet als beeldend kunstenaar.

Wie vertrouwd is met het werk van Charlotte Mutsaers, weet dat de schrijfster de natuurlijke dragers van bont een zeer warm hart toedraagt. In Bont, een verzameling essays, schilderijen, foto's, tekeningen en gedachten, staat bijvoorbeeld een tekening van de auteur waaronder te lezen valt: 'Wie een dier zijn jas uitdoet, stikke in zijn eigen bloed'.

Bron: Meulenhoff
AMvdP

Recent

1 augustus 2018

Blokken op Blokken

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer