26 maart 2004

Bont-veiling

Het bieden via de website
http://www.charlottemutsaers.nl/ – www.charlottemutsaers.nl begon in januari, en stopte deze week. De geveildebibliofiele uitgave van Bont heeft een oplage van slechts tien stuks. Elk exemplaar is uniek en in elk omslag is een deel van een kunstwerk van Charlotte Mutsaers verwerkt, die ook bekendheid geniet als beeldend kunstenaar.

Wie vertrouwd is met het werk van Charlotte Mutsaers, weet dat de schrijfster de natuurlijke dragers van bont een zeer warm hart toedraagt. In Bont, een verzameling essays, schilderijen, foto's, tekeningen en gedachten, staat bijvoorbeeld een tekening van de auteur waaronder te lezen valt: 'Wie een dier zijn jas uitdoet, stikke in zijn eigen bloed'.

Bron: Meulenhoff
AMvdP

Recent

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren. In het nu leven, de weg gaan die klaarblijkelijk zo moet zijn. Bij dit boek reageren mensen hetzelfde "Dat is toch dat boek van die dominee die niet in God gelooft? Dat is toch die atheïst?." Opschudding alom.

Een aantal jaren geleden heb ik een boek gelezen getiteld De kunst van het niets doen. Veel mensen reageerden met: "Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen." Daar ging het boek echter helemaal niet over. Dat boek ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met je leven. Niet steeds in willen grijpen, dingen naar je hand willen zetten of bezweren.

Lees meer